Bahri Çolpan


Yaşar Kemal Parkı

1990 yılında Osmaniye’nin Hemite Köyü’nde yapılan ve ardından Osmaniye’nin önceki dönem Valilerinden Celalettin Cerrah döneminde bir de içine Yaşar Kemal Kültür Evi yapılan park bakımsızlıktan adeta kokuyor.


Merhaba kıymetli okurlarımız,

1990 yılında Osmaniye’nin Hemite Köyü’nde yapılan ve ardından Osmaniye’nin önceki dönem Valilerinden Celalettin Cerrah döneminde bir de içine Yaşar Kemal Kültür Evi yapılan park bakımsızlıktan adeta kokuyor. 

Yaşar Kemal dünyaca tanınan bir yazardır. Rahmetli her sohbetinde de Osmaniye’den mutlaka bahsederdi. Osmaniyeli olduğunu söyleyemeyen ve bizi küçümseyen diğer ünlüler gibi değildi. Osmaniye’yi küçük görmezdi ve “doğduğum büyüdüğüm kent Osmaniye” derdi.

Dünyanın tanıdığı ünlü yazar Yaşar Kemal adına yapılan park maalesef atıl durumdadır. Bu soruyu herkese soruyorum: “Sizin Yaşar Kemal’le ne sorununuz var?” Osmaniye’yi seven ve bu kentin adını dünyaya duyuran bir insana siyasi gözle bakmak çok yanlıştır. Lütfen siyasi hırslarınıza Yaşar Kemal’i alet etmeyin. Ben Yaşar Kemal hayattayken siyaseten şu partiyi tutuyorum dediğini duymadım. Bu kadar güzel ve rahmetli olmuş insanla artık uğraşmayı bir tarafı bırakın.

Bu kadar tanınmış ve Osmaniyeli olduğunu her platformda söyleyen insanın adını neden yaşatmak istemiyorsunuz.? 

Yaşar Kemal’in adının büyük bir cadde de olması gerekirken, siyaseten bunu yapmıyorsunuz. Ne diyelim. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Ancak bir parkta adı var bari bunu çok görmeyin ve o parkı pırıl pırıl yapıp daha modernize etseniz ne olur?

Bugün Hemite Köyü Muhtarı Fatih Özer’le görüştüm. Parkın durumu hakkında bilgi aldım. Muhtar Özer, Yaşar Kemal Kültür Evi’ne bırakın Türkiye’yi dünyanın her yerinden ziyaretçi geldiğini ve parkın bakımsız olduğu için çok üzgün olduğunu söyledi.

Yaşar Kemal Parkı’na gerektiği gibi bakım yapmak ve tertemiz etmek için yakında bir dernek kurmayı amaçladıklarını ifade eden Muhtar Fatih Özer,”Bundan sonra parkın eksiklerini biz derneğimizin imkânları ile yapmak için elimizden geleni yapacağız. Çok talep var. Devamlı insanlar geliyor. Dünyaca tanınmış hemşehrimiz Yaşar Kemal’in parkını adına yakışır bir şekle getireceğiz. Böyle bir yazara başka vilayet sahip olsa bu park ziyaretçilerle dolup taşardı. Yaşar Kemal’in adından kimse rahatsız olmamalı. Böyle bir insana sahip olduğumuz için gurur duymalıdır” dedi.

Bana göre dernek kurulana kadar buranın bütün ihtiyaçlarını Kadirli Belediyesi yapmalı. Kadirli Belediye Başkanı Mert Olcar’ın buraya el atacağına inanıyorum. Bu parka iki görevli vermek ve Yaşar Kemal gibi bir değerin adını taşıyan bir parkı güzelleştirmek herkes için büyük bir şereftir.

Eğer buraya kimse el atmazsa Osmaniye Tanıtma Derneği olarak biz gereğini yapacağız. Hep tanıtım diyoruz. Yaşar Kemal Parkı’nı tanıtmak da güzel bir tanıtımdır.

 

  • Pazartesi 35.9 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Salı 37.4 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.9 ° / 20.7 ° Güneşli