Tarih: 12.08.2020 09:57

Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonunda yakalanan 17 zanlıdan 3'ü tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

ADANA (AA) - Adana merkezli 14 ilde Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltina alinan 17 süpheliden 3'ü tutuklandi, digerleri adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin, 5 Agustos'ta Adana, Istanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Hakkari, Diyarbakir, Sanliurfa, Sivas, Kocaeli, Bursa, Kayseri, Konya ve Izmir'de safak vakti düzenlenen operasyonda gözaltina aldigi 17 zanlinin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Adliyeye sevk edilen zanlilardan 3'ü tutuklandi, 14'ü adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

- "Mahrem imamin" numarasinin tespitini zorlastirmaya çalismislar

Aralarinda muvazzaf bir subayin da bulundugu bazi süphelilerin, ankesörlü ve sabit hatlardan yaptiklari ardisik aramada, örgütün "mahrem imaminin" numarasinin tespitini zorlastirmak için çesitli yöntemler kullandigi belirlendi.

Zanlilarin, cep telefonlarina kaydettikleri telefon numaralarinin son iki hanesini 99'dan çikararak kaydettikleri ögrenildi. Süphelilerin, 33'le biten bir numaranin son hanelerini 66 olarak telefon rehberine ekledikleri, arama yaparken de 99'dan 66'yi çikararak gerçek numarayi bulduklari ortaya çikarildi.

Süphelilerin, örgütün "mahrem imami" ile yaptiklari görüsmenin ardindan, numaranin tespitini zorlastirmak için son 4 rakaminin yerlerini degistirerek tekrar aramalar yaptiklari da saptandi.

FETÖ sorusturmasi kapsaminda Adana merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda 26 zanli gözaltina alinmisti. Süphelilerden 12'sinin aktif görevdeki askeri personel, birinin de ögretmen oldugu belirlenmis, adliyeye sevk edilen 9 zanlidan 2'si tutuklanmis, digerleri adli kontrol sartiyla saliverilmisti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —