Tarih: 17.05.2020 14:05

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava bunaltıyor

Facebook Twitter Linked-in

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, yakici günes ve yüksek nem orani bunaltiyor.

Adana'da, 40 dereceyi bulan sicaklik ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle meydan, cadde, bulvar ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Bunaltici sicakligin günlük yasami olumsuz etkiledigi kentte, bazi vatandaslar parklardaki gölgelik alanlarda oturdu, bazilari da çimlerde uzanarak serinlemeyi tercih etti.

Kuslar da parklardaki süs havuzlari çevresinde ve agaç altlarinda serinlemeye çalisti.

- Mersin

Mersin'de, mevsim normallerinin üzerindeki sicak hava, yasami olumsuz etkiledi.

Hissedilen sicakligin 40 derece ölçüldügü kentte, nem orani yüzde 52'yi buldu.

Vatandaslarin Kovid-19 tedbirleri kapsamindaki uyarilar ve bunaltici sicakliklar nedeniyle "Evde kal" çagrisina uydugu görüldü.

Disari çikan bazi vatandaslar, Adnan Menderes Bulvari'ndaki sahil bandi ile parklarda serinlemeye çalisti.

Bazi vatandaslarin da sahil bandindaki parkurda bisiklet sürdügü görüldü.

- Hatay

Hatay'da, hem mevsim normallerinin üzerinde seyreden sicaklik hem de Kovid-19 tedbirleri nedeniyle vatandaslarin evde kalmasiyla, cadde ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.

Termometrelerin 38 dereceyi gösterdigi kentte nem orani yüzde 45'i buldu.

Kentte serinlemek isteyen bazi vatandaslar parklara giderken, bazilari da Amanos Dagi eteklerindeki ormanlik alanlara çikti.

- Osmaniye

Osmaniye'de 39,5 dereceyi bulan sicaklik, günlük hayati olumsuz etkiledi.

Sicak hava ve nem nedeniyle kent merkezinde vatandaslarin zorunlu olmadikça sokaga çikmadigi ve evde kaldigi gözlendi.

Sehrin en islek yerlerinden olan Musa Sahin, Atatürk ve Devlet Bahçeli bulvarlarinin bos oldugu görülürken, disari çikan vatandaslar da park ve yesil alanlardaki gölgelik yerlerde vakit geçirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —