Tarih: 01.09.2020 11:51

Turunçgilde yeni sezonda daha fazla ihracat hedefi

Facebook Twitter Linked-in

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Ulusal Turunçgil Konseyi Baskani Kemal Kaçmaz, geçen sezonda 1 milyon 671 bin ton turunçgil ihracati karsiliginda 835 milyon dolar elde ettiklerini belirterek, yeni ihracat sezonunda bu rakamlarin üzerine çikmayi hedeflediklerini vurguladi.

Kaçmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yas sebze meyve ihracatinda en önemli alt grubu olusturan turunçgilde yeni sezon ihracatinin 3 Eylül'de baslayacagini söyledi.

Hatay, Mersin ve Adana'daki bahçelerde yapilan incelemelerde mayer cinsi limonun gerekli olgunluga eristiginin görüldügünü ifade eden Kaçmaz, bahçelerde hasadin basladigini kaydetti.

Yeni sezon turunçgil ihracatindan umutlu olduklarini aktaran Kaçmaz, "Geçen sezon 1 milyon 671 bin ton turunçgil ihracati karsiliginda 835 milyon dolar elde ettik. Su an herhangi bir sikinti yasamiyoruz. Biz geçen yil elde ettigimiz rakamlarin üstüne çikmayi hedefliyoruz." diye konustu.

Kaçmaz, ihracatta mayer cinsi limonun önemli rol oynayacagina deginerek, "Mayer cinsi limon sulu ve ince kabukludur. Piyasada kabul görüyor. Ilk olarak bu ürünün ihracati yapilacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri isletmelerde alindi. Her türlü hijyen saglandi. Bu sekilde iç ve dis pazarlara sunulacak. Bunun arkasindan enterdonat cinsi limon geliyor. Daha sonra ise erkenci mandalina ihracati yapilacak. Ürünler gerekli olgunluga ulastiklarinda ihraç edilecek." ifadesini kullandi.

- "Dünya pazarinda önemli üretici ülkeyiz"

Turunçgil ihracatinin ülke ekonomisine önemli katki sundugunu dile getiren Kaçmaz, yeni pazar arayislarinin ve ürünlerin dis piyasaya daha fazla gönderilmesini saglamak için çalismalarinin sürdügünü bildirdi.

Yeni ihracat sezonundan umutlu olduklarina deginen Kaçmaz, sunlari kaydetti:

"Dünya pazarinda önemli üretici ve ihracatçi bir ülkeyiz. Üretim alanlarimiz genisliyor. Sadece geleneksel pazarlar degil, yeni pazarlarda da yer almak için çalismalarimizi yürütüyoruz. Türk ürünleri dünyada talep görüyor. Iyi bir sezon geçirecegimize inaniyorum. Ürün kalitesinde hiçbir sikinti yasamiyoruz. Zaten geçmis yillardan beri dünya standartlarinda ürünler üretiyoruz. Ambalajda sikinti yasamiyoruz. Bu sezon afetsiz, hasarsiz bir yil geçirmeyi temenni ediyorum. Insallah büyük afet yasamadan iyi bir sezon geçiririz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —