12. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici-Marka Zirvesi, Antalya'da başladı

12. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici-Marka Zirvesi, Antalya

12. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici-Marka Zirvesi, Antalya'da başladı

ANTALYA - Züccaciye sektöründeki üreticiler ile yabancı alıcıları bir araya getiren 12. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici ve Marka Buluşmaları Zirvesi, Antalya'da başladı.

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) tarafından Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen zirveye, Rusya, ABD, Arjantin, Uruguay, Moldova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan ve Meksika'nın da aralarında bulunduğu 40 ülkeden 80'i yabancı 120 firma katıldı.

ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, AA muhabirine, sektördeki ihracatın artmasında fuarların, zirvelerin ve yurt dışı alım heyet ziyaretlerinin etkili olduğunu söyledi.

Zirvede yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek yıllarca sürebilecek işbirliklerinin temellerini attıklarını dile getiren Öksüz, yerli ve yabancı firmaların 3 gün sürecek zirvede 5 binden fazla görüşme yapacağını bildirdi.

Pazar büyüklüğü açısından 12 milyar dolara ulaşan bir sektör olduklarını ifade eden Öksüz, bu zirveden de sektörün yaklaşık 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşmasını beklediğini kaydetti.

Zirve, 25 Kasım'a kadar devam edecek.




Ekonomi 23.11.2023 19:49:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

2

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

4

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

5

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

7

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

9

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

10

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı