2023’ün Göz Alıcı Mutfak Dekorasyon Örnekleri

2023’ün Göz Alıcı Mutfak Dekorasyon Örnekleri

Mutfak dekorasyonu, özellikle yakın zamanda ev sahibi olan kişilerin üzerinde en çok durdukları konulardan biridir. Evlerin en önemli alanlarından biri olan mutfaklar, yalnızca yemeklerin pişirildiği bir yer olarak görülmemelidir. Gün içerisinde sıkça vakit geçirilen, masa başında uzun sohbetlerin edildiği, yorgunluk kahvelerinin içildiği ve doğum günü gibi çeşitli kutlamaların yapıldığı bir alan olduğu için mutfak düzenlenmesine özen gösterilmesinde fayda vardır. Bu nedenle mutfak dekorasyonu yapmayı düşünenler mobilya modeli seçimleri ile duvar rengi ve tezgah arası seramik tercihlerine dikkat etmelidir. Böylelikle kişisel zevklere ve dönemin ruhuna uygun olarak yapılan bir mutfak dekorasyonu, bu alanın içerisinde daha huzurlu ve kaliteli anlar geçirmeyi mümkün kılmaktadır.

Mutfağa Şıklık Katan Duvar Rengi

Aile bireylerinin yemek saatlerinde bir araya geldiği, özellikle kadınların gün içerisinde vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu geçirdiği mutfaklarda şık ve modern bir görünüm sağlamak için duvar rengi seçimine dikkat edilmelidir. Dekorasyonda bütünlük elde etmek ve ortama estetik bir hava katmak için duvar rengi tercihi oldukça önemli bir noktadır. Mutfaklarda duvar rengi için genel olarak açık tonlarda boya kullanılması önerilir. Açık renk tonlarının kullanılması, mutfakta ferah bir atmosfer oluşmasını sağlamasının yanı sıra alanın daha geniş gözükmesine de yarayabilir.

Mutfak duvarının beyaz ve gri tonlarında boyanması da yine algısal olarak mutfağın geniş gözükmesini sağlayabilir. Kırmızı, siyah ve lacivert gibi koyu renkler ise zamanla algıyı etkileyip mutfağın olduğundan küçük göründüğü yanılgısına yol açabilir. Öte yandan büyük mutfaklarda tercih edilebilen duvar rengi seçeneği oldukça fazladır. Bu tarz mutfaklarda daha iddialı canlı renkler ve lacivert ile siyah gibi koyu renkler tercih edilebilir. Dolayısıyla mutfakların duvar rengine karar verilirken alanın genişliği mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Zarafeti Yansıtan Mutfak Dolapları

Mutfaklarda duvar rengi seçiminin yanı sıra mobilyaların renkleri ile modellerinin tercihi de özenli bir şekilde yapılmalıdır. Dolap renklerinin değiştirilmesi zor ve maliyetli olabildiği için ise bu konu üzerinde önemle durulmalıdır. Mutfaklarda ilk olarak göze çarpan detay genellikle dolaplar olduğu için kendi tarzını yansıtmak isteyenler bu alanda farklı dekoratif dokunuşlara imza atabilir. Göze daha çok hitap eden açık renklerdeki modern mutfak dolapları ise zarif ve şık bir görünüm sağlayabildiği gibi mutfağı geniş ve ferah göstermesi ile de kişilerin ilk tercihlerindendir.

Kahverengi ve bej renklerdeki mutfak dolapları da 2023’ün trendleri arasında yer alır. Koyu renk tonlarını sevenler ise lacivert ve bordo mutfak dolapları ile bu yaşam alanına otantik bir görünüm kazandırabilir. Ancak mobilya renginin belirlenmesinin yanı sıra mutfak dolabı modelinin seçilmesi de son derece dikkat gerektiren noktalardan biridir. Bu bağlamda mutfak dolaplarının bu yaşam alanının büyüklüğüne uygunluğuna bakılması gerektiği söylenebilir. Yine dolapların yapımında kullanılan malzemenin kalitesi ve depolama alanlarının fonksiyonelliği gibi unsurlara önem vermek de şık bir mutfağa sahip olmanın kilit noktaları arasındadır. Ayrıca mutfak dolaplarında en çok kapaklar dikkat çektiğinden ötürü tercih edilen modelin dış tasarımının modern ve göz yormayan bir yapıda olmasında fayda vardır.

Mutfakların En Önemli Parçalarından Olan Tezgah Arası Seramikler

Gün içerisinde vaktinin büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçirenler için tezgah arası seramik modelinin seçimi oldukça önemlidir. Kolay temizlenebilen, leke tutmayan ve iz bırakmayan seramik modelleri; kullanışlı olduğu kadar zamandan da tasarruf etmeye yaradığı belirtilebilir. Tezgah arası seramiğin; pürüzsüz yüzeyi, musluk suyunun duvara sıçramasına engel olması, nemlenmenin önüne geçmesi ve kaliteli malzemesi sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir olmasıyla dikkat çektiği söylenebilir.

Bu gibi özellikleriyle son derece işlevsel olan tezgah arası seramik modelleri, 2023 trendlerini yansıtan benzersiz renkleri ve desenleriyle de bu yaşam alanının atmosferini tazeleyip ortama şıklık kazandırma konusunda iddialıdır. Özellikle gri, beyaz, siyah renklerde ve mermer desenli olan tezgah arası seramikler; son derece modern ve ilgi çekici bir mutfak dekorasyonuna imza atılmasını mümkün kılmaktadır.



Yurt Dünya 9.03.2023 17:50:00 0
Anahtar Kelimeler: Alıcı Mutfak Dekorasyon Örnekleri

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da Aile Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı

2

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

3

Burdur'da marketten gıda hırsızlığı yaptıkları gerekçesiyle 2 zanlı tutuklandı

4

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korveti Mersin'de ziyarete açıldı

5

Antalya'da yangın çıkan 3 yayla evi kullanılamaz hale geldi

6

Alanya'da drift yapan sürücüye 128 bin 932 lira ceza kesildi

7

TCG Nusret, Gökova ve Karpaz gemileri, İskenderun'da ziyarete açıldı

8

Piyasaya sahte altın sürenlere yönelik "Ayar-3" operasyonlarında 13 kişi yakalandı

9

Mersin Silifke'de Müzeler Haftası kutlandı

10

Islamic Relief Türkiye Kahramanmaraş'ta 3 okul inşa edecek