23 Ekim Van depreminin yıldönümü

23 Ekim Van depreminin yıldönümü

23 Ekim Van depreminin yıldönümü

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, 23 Ekim Van depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
VAN ESOB Başkanı Berge, yayımladığı mesajda, “Van depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yitirdiğimiz nice canların derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Türkiye, Van için tek yürek olmuştu. Acımıza ortak olan hükümetimiz ve devletimiz bizleri yalnız bırakmadı. Her zaman ortak dayanışma örneğimizi sergileyeceğiz. Allah bir daha o günleri yaşatmasın.
Deprem bölgesi bir ülkede ve bir şehirde yaşadığımız gerçeğini unutmamalıyız. Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapmamız gerektiğini çok iyi bilmeliyiz. Aksi takdirde deprem değil bina öldürür gerçeği ile hep karşı karşıya kalacağız. Yapılarımızı inşa ederken bir şey olmaz anlayışından vazgeçmeliyiz. Sağlam yapılar ile güvenli bir yaşam alanı oluşturmalıyız. Bu konuda hükümetimiz gereken yasal düzenlemeleri yapmıştır. Bize düşen bu düzenlemelere göre binalarımızı yapmaktadır. Gücü yetmeyen vatandaşımıza da devletimiz kentsel dönüşüm kapsamında destek sunmalıdır” dedi.


Güncel 23.10.2020 14:02:26 0
Anahtar Kelimeler: 23 ekim van depreminin yıldönümü

İlginizi Çekebilir

1

Depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin ismi kuş evlerinde yaşatılacak

2

Kanser hastası yedek subay Serik'te hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

4

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştırdı

5

Jeep SUV modeli Compass'ın üretimine başladı

6

Isparta'da 35 yıldır aynı camide görev yapan imam gönüllere dokunuyor

7

Bakan Ersoy, Antalya-Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı'nın açılışında konuştu:

8

Antalya'da oteller yılbaşına hazır

9

Sardunyanın yerli çeşitleri geliştirilerek sektöre kazandırılacak

10

Hippoterapi, özel gereksinimli bireylerin rehabilitasyonuna destek sağlıyor