3. kattan atılarak öldürülen 20 yaşındaki genç kızın davasında ilginç savunma

3. kattan atılarak öldürülen 20 yaşındaki genç kızın davasında ilginç savunma

3. kattan atılarak öldürülen 20 yaşındaki genç kızın davasında ilginç savunma

Kocaeli’nde 20 yaşındaki genç kızı tasarlayarak öldürüp pencereden atan baba ve oğlun görüldüğü davada sanığın avukatından ilginç savunma geldi. Avukat, "Tercümanın yanlış çevirmesi ile sanıklar cezaevinde yatmaktadır" dedi.
Olay Kocaeli’nin İzmit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 Şubat 2019 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 20 yaşındaki Siwar Keblawi adlı genç kızın 3. kattan düştüğünü ve öldüğünü tespit eden polis ekipleri genç kızın cesedinin düştüğü yerden babası Z.K. ve ağabeyi Y.K tarafından eve taşındığını belirledi. Evde incelemelerde bulunan polis ekipleri, genç kızın odasının kapısının kırık ve ölen Keblawi’nin boğazında morluklar olduğunu tespit etti. Ekipler Siwar Keblawi’nin babası Z.K. ve Y.K.’yi gözaltına aldı. Genç kızı daha önceki nişanlısından ayrılması nedeniyle öldürdüğü iddia edilen baba ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
’Üstsoydan akrabayı kasten öldürmek’, ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından yargılanan Z.K. ve oğlu Y.K., 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına devam edildi. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada sanık Z.K ve Y.K. ile elektrik kesintileri nedeniyle SEGBİS bağlantısı yapılamadı. Duruşmaya Sanık Y.K.’nin avukatı Sabih Sorucu’nun dinlenmesi ile başladı. Sanık Y.K.’nin avukatı Sabih Sorucu, "Düşme öncesinde ve sonrasında bir zorlamaya maruz kalmadığı raporlarda yer almaktadır. Yargılama sürecinde kendi kızını öldürmeye sebep verecek bir durum yoktur. Tercümanın yanlış çevirmesi ile sanıklar cezaevinde yatmaktadır. Adli tıp kurumundan da bir delil bulunmamaktadır. Müvekkilimin tahliyesini talep etmekteyim" dedi.

"Kızın kanında etonol tespit edildi"
Daha sonra söz alan Z.K.’nin avukatı Nazmi küçükosmanoğlu ise, "Boğazı sıkılmış olduğu söyleniyordu ancak ancak öyle bir iz yok. Otopsi raporunda da öyle bir şey bulunmuyor. Evde, halıda kan bulunmamakta, kapıda da bir zorlama bulunmuyor. 2 yıldır müvekkilim boşuna cezaevinde yatmaktadır. Kızın kanında etonol tespit edilmiştir. Müvekkilimin tahliyesini talep etmekteyim" diye konuştu.
Duruşma ileri tarihe ertelendi
Mahkeme heyeti üstsoydan akrabayı kasten öldürme suçundan yargılanan Z.K. ve Y.K.’nin tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.


Yurt Dünya 20.01.2021 16:00:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı