3 Ocak Şiir Yarışmasında dereceye girenler belli oldu

3 Ocak Şiir Yarışmasında dereceye girenler belli oldu

3 Ocak Şiir Yarışmasında dereceye girenler belli oldu

Toroslar Belediyesinin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği ’3 Ocak Mersin’in kurtuluşu’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, milli mücadele ruhunun yaşatılması ve yeni nesle aktarılması amacıyla önem verdiği etkinliklerden biri olan şiir yarışmasına bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 58 eser katıldı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, ’Üç Ocak destanı’ adlı şiiri ile Mersin’den Mustafa Doğan birinci, ’Sahip çık Mersin’e ’vermem asla’ adlı şiiri ile Mersin’in Mezitli ilçesinden Faruk Gökbulut ikinci, ’Mersin Üç Ocak’ adlı şiiri ile Mersin’in Tarsus ilçesinden Nadir Doğancı ise üçüncü oldu.
Ödüller 3 Ocak’ta verilecek
Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceği şiir yarışmasının ödül töreni ise 3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 08.00’da Toroslar Belediyesi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında son bulacak olan ’Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün ardından saat 18.00’de Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılacak.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerini ’Zafer Yürüyüşü’ne ve etkinliklere davet ederek, “Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz yarışmamıza katılarak kentimizin kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken tüm şairlerimize teşekkür ediyor, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıları da tebrik ediyorum” dedi.


Güncel 1.01.2022 14:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi