4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor

4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor

4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor

4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor. 2-4 Haziran tarihleri arasında Türk edebiyatının ve Türk dünyasının önemli yazarlarının ağırlanacağı festivalin açılışı; Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari’nin minyatür sergisi ile gerçekleştirilecek.
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali, “Hikayeni Hatırla” başlığı ile okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. 2 - 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festival; Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari’nin minyatür sergisi ile açılacak. Öykü türünün Türk edebiyatındaki önemli temsilcilerinden Necip Tosun ve Abdullah Harmancı’nın yer aldığı toplam 39 katılımcı ile gerçekleşecek oturumlara, Zeytinburnu Kültür Sanat, Zeytinburnu Kitapçısı ve Nağmedâr ev sahipliği yapacak.

Başkanı Arısoy: “Festivalin odak ülkesi Azerbaycan”
Festival hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali ile hem edebiyatın güncel meselelerinin konuşulmasını hem de birbirimize ‘yeni keşfettiğimiz’ hikâyeleri anlatalım istedik. ‘Türk Dünyası Edebiyatında Ne Oluyor?’ sorusuna da cevap bulacağımız festivalimizin odak ülkesi, Azerbaycan. ‘Hikâyeni Hatırla’ sloganıyla hazırlanan etkinliklerimizde, umarım yeni hikâyelerle buluşmanıza vesile oluruz” dedi.
4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali’nde, edebiyatımızda öyküyü, Türk Dünyası’nda ve Dünya Edebiyatı’nda öykü türünün gelişimini ve bugününü inceleyecek; başlıklara ek olarak mitler, fantastik edebiyat, kahramanlar, süreli yayınlar ve Türk lehçeleri arasında çeviri gibi farklı konular da işlenecek.

Kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor
Festival ile Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türk Dünyası’nın farklı bölgelerinden gelecek öykücü ve çevirmenlerle metinler üzerinden kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve anlatılardaki akrabalıkların altının çizilmesi hedefleniyor. Sanatseverler, 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali hakkında detaylı bilgiye ise zeytinburnukultursanat.com adresinden ulaşabilir.


Güncel 26.05.2022 13:22:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi