50 yaşındaki top tamircisi 35 senedir aynı mahallede çocukların yüzünü güldürüyor

50 yaşındaki top tamircisi 35 senedir aynı mahallede çocukların yüzünü güldürüyor

50 yaşındaki top tamircisi 35 senedir aynı mahallede çocukların yüzünü güldürüyor

Kırıkkale’de 35 yıldır top tamirciliği yaparak mahalledeki çocukların yüzünü güldüren Mürsel Akdağ, eskiyen toplara yeniden hayat veriyor.
Kırıkkale’de yaşayan 50 yaşındaki Mürsel Akdağ, 15 yaşında çırak olarak başladığı, baba mesleği top tamirciliğini 35 yıldır aynı mahallede sürdürüyor. Mesleğinde Kırıkkale’de tek ustası olan Akdağ, her gün aynı mahalledeki dükkanının kapısını severek açıp mahalledeki çocukların patlayan toplarını ve okullardan getirilen topları tamir ediyor. Çocukların mutu olmasının kendisini de mutu ettiğini söyleyen Akdağ, Kırıkkale’de mesleğinin tek ustası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

“Ben bu dükkanda çocukları ve öğrencileri sevindiriyorum”
Topları tamir edilen çocukların sevincine ortak olduğunu kaydeden Akdağ, “Babamın mesleği olduğundan dolayı 15 yaşında yanına çırak olarak başladım. Şu anda 35 senedir yürütüyorum. Kırıkkale’de benden başka bu mesleği yapan yok. Ben bu dükkanda çocukları ve öğrencileri sevindiriyorum. Alım güçleri olmadığından dolayı, çocuklara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çocukları mutlu ediyorum. Ayrıca Kırıkkale’nin okul topları ve halı saha toplarını da yapmaktayım. Kırıkkale’de tek olmaktan gurur duyuyorum” dedi.


Güncel 11.04.2023 10:00:31 0

İlginizi Çekebilir

1

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

2

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

3

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

4

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek

5

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

6

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

7

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

8

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

10

Futbol: Trendyol 1. Lig