59 yıldır sürdürdüğü mesleğin son ustalarından: Yetiştirecek çırak bulamuyor

59 yıldır sürdürdüğü mesleğin son ustalarından: Yetiştirecek çırak bulamuyor

59 yıldır sürdürdüğü mesleğin son ustalarından: Yetiştirecek çırak bulamuyor

Kırıkkale’de 68 yaşındaki ayakkabı tamircisi unutulmaya yüz tutmuş mesleğini 5 metrekarelik dükkanında 59 senedir devam ettiriyor. Yaşına aldırış etmeden her gün dükkanını açan ayakkabı ustası, mesleği devredecek çırak bulamıyor.
Kırıkkale’de yaşayan 68 yaşındaki Yaşar Gürhan, 9 yaşında çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini 59 yıldır sürdürüyor. Yaşına aldırış etmeden her gün iş yerinin kapısını açan Gürhan işini aşkla yapmaya devam ediyor. 5 metrekarelik dükkanında ayakkabıları tamir eden Gürhan, mesleği devredebilecek çırak bulamıyor. Kendisinin mesleğin son ustalarından olduğunu ifade eden Gürhan, mesleği sayesinde yıllarca ekonomik geçimini sağlayarak 4 çocuğunu büyüttüğünü söyledi.

"Bu dükkan sayesinde ev geçindirip 4 çocuğumu evlendirdim"
İlkokulu bitirdikten sonra mesleğe başladığını kaydeden Yaşar Gürhan, "İlkokul 5’i bitirdikten sonra bu mesleğe çırak olarak başladım. 9 yaşında başladığım mesleğe 59 senedir devam ediyorum. Dükkanımdan emekli oldum. Bu dükkan sayesinde ev geçindirip 4 çocuğumu evlendirdim. 7 tane torunum var, onlara bakıyorum. Allah’a şükürler olsun, böyle geçinip gidiyoruz. Meslekte çırak yetişmiyor. Çırak olmayınca meslek ölüyor. Başka yapacak bir mesleğim yok. Ölene kadar işimi sürdüreceğim" dedi.


Güncel 31.03.2023 10:52:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

6

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 195 bin 200 depremzedeye psikososyal destek sağlandı