6.4 büyüklüğündeki depreme evde yakalanan vatandaş o anı gözyaşları ile anlattı

6.4 büyüklüğündeki depreme evde yakalanan vatandaş o anı gözyaşları ile anlattı

6.4 büyüklüğündeki depreme evde yakalanan vatandaş o anı gözyaşları ile anlattı

Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin kuvvetli hissedildiği Mersin’de bazı vatandaşlar ateş başında beklemeye başladı. Depreme evde yalnızken yakalanan Durdane Nergiz, o anları gözyaşları arasında anlattı.
Merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğündeki deprem, Hatay’ın yanı sıra Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin’de de şiddetli şekilde hissedildi. Diğer illerde olduğu gibi Mersinliler de panikle sokağa kaçıştı. Erdemli ilçesinde de vatandaşlar evlerinden çıkarak dışarda beklemeye başladı. Bazı vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
Depreme evde yakalanan Durdana Nergiz, o anları anlattı. Nergiz, "Hemen kendimi kanepenin yanına attım. Evde kimse yoktu, eşim ve çocuklarım dışardaydı. Sonra burası emniyetli değil diye yatak odasına gittim, yatağın yanına yattım. Çocuklarım aradı, ’Sakın eve gelmeyin’ dedim. ’Çok sallanıyor’ dedim. Çok kötüydü. Çok uzun sürdü. Çocuklarım eve benim için gelirse ne olur diye onu düşündüm" diyerek gözyaşı döktü.
Deprem sonrasında binadakilerle aşağı indiklerini aktaran Nergiz, ateş yaktıklarını ve beklemeye başladıklarını kaydetti.


Güncel 20.02.2023 22:22:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Aslı Çevik'in cenazesi defnedildi

3

Tami yeni ödeme çözümü CepPOS'u tanıttı

4

Toyota ocak ayında satışlarını yüzde 65 artırdı

5

TÜVTÜRK'ten araç sahiplerine egzoz emisyon ölçümü uyarısı

6

Antalya'daki otobüs kazasında yaralanan üniversitesi öğrencisi Yağız Oğuz, Eskişehir'de tedavi ediliyor:

7

GÜNCELLEME - Mersin'de çarptığı 6 yayadan 3'ünün ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

8

Iğdır FK-Antalyaspor maçının ardından

9

Antalya'da "IAC 2026 Kampüs Buluşmaları" etkinliği düzenlendi

10

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü ve diğer 6 sanığın yargılandığı davada karar