GAZIANTEP (AA) - Gaziantep, Malatya, Sanliurfa, Adiyaman, Kilis ve Kahramanmaras'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokaga çikmalari kisitlanan 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan vatandaslar, 12.00-18.00 saatlerinde getirilen serbestlikle bir hafta sonra yeniden sokaga çikti.
Sokaga çikma kisitlamasinin uygulandigi Gaziantep'te, basta Anneler ve Kavaklik parklari olmak üzere sehrin farkli noktalarindaki yesil alanlar ilgi gördü.
Maske kullaniminin maksimum seviyede oldugu gözlenen parkta, yaslilar, yürüyüs yapip bisiklete bindi ve banklarda oturup güneslendi.
Kisitlama nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizligin hakim oldugu kentin hemen her noktasinda yaslilarin hava almak için evlerinden çiktiklari gözlendi.
Öte yandan Vefa Sosyal Destek Gruplari, kentteki parklarda yürüyüse çikan ve maskesi olmayan vatandaslara maske dagitti, yaslilara dezenfektan tuttu.
- Malatya
Malatya'da 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan bazi vatandaslar, kent merkezine gelerek yürüyüs yapti, parklarda oturarak güzel havanin tadini çikardi.
Kent merkezindeki 15 Temmuz Millet Meydani ile Soykan Meydani'na çikan vatandaslar yürüyüs yaparken, Malatya Valiligi, vatandaslara maske dagitti.
- Sanliurfa
Sanliurfa’da yaslilarin tercihi tarihi Balikligöl yerleskesi oldu.
Kentte saatin 12.00'yi göstermesiyle 65 yas üstü ve kronik hastaligi olanlar disari çikti.
Özellikle Balikligöl Yerleskesi ile Fatih Sultan Mehmet, Sehitlik, Turgut Özal parklari gibi yesil ve gölgelik alanlara gelen yaslilar, burada yürüyüs yapti, banklarda oturdu.
Maskelerini takarak güzel havanin tadini çikaran yaslilar, Balikligöl'deki baliklara da yem atmayi ihmal etmedi.
- Adiyaman
Adiyaman'da ise islek cadde ve sokaklarda dolasan yaslilar, kent merkezindeki parklarda çimlerde oturarak zaman geçirdi.
Hasan Ekinci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaklasik 2 aydir evde kaldiklarini ve sikildiklarini söyledi.
Yetkililere tesekkür eden Ekinci, iki haftadir disariya çiktigini ve mutlu oldugunu söyledi.
- Kilis
Kilis'te de kronik rahatsizligi bulunanlar ile 65 yas üstü bazi vatandaslar, kent merkezinde yürüyüs yaparak ve banklarda oturarak güzel havanin tadini çikardi.
Bazi vatandaslar ise Cumhuriyet Meydani basta olmak üzere, islek cadde ve sokaklarda dolasmayi tercih etti.
Bu arada sosyal mesafe konusunda bilgilendirme yapan polis ekipleri, yürüyüs yapanlar arasinda maskesi olmayan bazi vatandaslara maske verdi.
- Kahramanmaras
Kahramanmaras'ta da Trabzon Caddesi basta olmak üzere, islek cadde ve sokaklarda dolasan yaslilar çimlerde oturarak zaman geçirdi, günesli havanin tadini çikardi.