65 yaş ve üzerindekiler güzel havanın keyfini çıkardı

65 yaş ve üzerindekiler güzel havanın keyfini çıkardı

65 yaş ve üzerindekiler güzel havanın keyfini çıkardı

ANTALYA (AA) - Antalya, Mugla, Isparta ve Burdur'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde uzun süre evde kalan 65 yas ve üstü vatandaslar, sokaga çikma kisitlamasinin 4 saatligine kaldirilmasinin ardindan güzel havanin tadini çikardi.

Antalya'da, salgin nedeniyle sokaga çikmalari kisitlanan 65 yas üstü ve kronik hastaligi olanlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra disari çikti.

Kentin özellikle deniz manzarali Atatürk ve Falez parklarinda yürüyüs yapan vatandaslar yogunluk olusturdu. Bazi yaslilar bisiklete bindi, bazilari ise banklarda oturup denize seyrederek vakit geçirdi. Tekerlekli sandalyedeki bazi yaslilar da yakinlarinin yardimiyla disari çikarak güzel havanin keyfini yasadi.

Güllük Caddesi'nde yürüyüs yapan 66 yasindaki Nesime Platin, uzun süre sonra ilk defa disari çikmanin mutlulugunu yasadigini söyledi. Sokaga çikis iznine ragmen tedbiri elden birakmadigini belirten Platin, "Tulumumu, eldivenimi, yüz siperligimi ve maskemi taktim. Evde annem var hasta o nedenle daha çok dikkat ediyorum. Cadde ve sokaklari, parklari gezdim." dedi.

Atatürk Parki'ndan Konyaalti Sahili'ni izleyen 70 yasindaki emekli Ibrahim Akin ise 2 aydir evden hiç çikmadigini kaydetti. Akin, disari çikar çikmaz en çok özledigi sahil ve denizi izledigini dile getirdi.

90 yasindaki Fatma Sar da uzun süre sonra disariya çikmanin mutlulugunu yasadi. Sar, evinden disariya çikarken balkondan kendisini izleyen torununun kizi 9 aylik Ayse Eliz'e el salladi.

- Mugla

Mugla'da yapilan çagriya kulak vererek evde kalanlar sayesinde 65 yas ve üstü kisiler rahatlikla sokaklarda yürüyüs yapip parklarda güneslendi.

Polis ekipleri ve bekçiler yogunluk olan bölgelerde vatandaslari kurallara uymalari konusunda uyardi.

Marmaris ilçesinde ise sahiller ve yürüyüs yollari bir günlügüne yaslilar için açildi. Ilçede 65 yas ve üstü kisilerle kronik hastaligi olanlar sahil ve yürüyüs yollarinda sosyal mesafe kuralina riayet ederek gezdi. Diger kent sakinleri ise büyük çogunlugu yaslilara saygi için sokaga çikmadi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri kent meydaninda yürüyüse çikanlara çiçek verdi, annelerin de gününü kutladi.

Ortaca ilçesinde uzun bir aradan sonra sokaga çikanlar, yakinlarinin mezarlarini ziyaret etti.

Bodrum ve Fethiye ilçelerinde de sahil bandinda yürüyüs yapan 65 yas ve üstü kisiler güneslendi.

Isparta ve Burdur'da da 65 yas ve üstü kisilerle kronik rahatsizligi bulunanlar kendileri için taninan 4 saatlik sokak çikma esnekligini park ve sokaklarda yürüyüs yaparak degerlendirdi.

Burdur Valisi Hasan Sildak, sokaga çikan 65 yas ve üstü vatandaslarla sohbet etti bugünü iyi degerlendirmelerini söyledi.



Yurt Dünya 10.05.2020 14:22:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de ilkokul öğrencileri limon kolonyası yaptı

2

Adana'da yatağa bağımlı gencin film izleme hayali sağlık ekiplerince gerçekleştirildi

3

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu, MHP İlçe Başkanı Kara'yı kabul etti

4

Alanya'da bir kafe şehit yakınları ve gazilere ücretsiz içecek hizmeti verecek

5

Bucak'ta "Yerli Malı Haftası" tarhana ve saleple kutlandı

6

Erdemli ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

7

Adana'da "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı

8

Karmod Fransa'daki çelik konstrüksiyon ev projelerinin 6. etabına başladı

9

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

10

Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı