75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan İncircik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların 75 yıllık içme suyu hasreti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla sona erdi. Bugüne kadar içme suyu şebekesi bulunmayan Ovacık halkı döşenen içme suyu şebekesi sayesinde kuyu suyundan kurtulup musluk suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı.
Kumluca’da bulunan İncircik Mahallesi Ovacık mevkiindeki vatandaşların su çilesini bitirmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü bölgeye yeni bir hat çekerek içme suyu ulaştırdı. Döşenen 600 metrelik boru hattı sayesinde ömürleri boyunca evlerinde hiç musluk suyu kullanamamış olan vatandaşlar sağlıklı ve temiz suya kavuştu.

75 yıl sonra içme suyuna kavuştular
Evlerine kadar gelen içme suyunun sevincini yaşayan ve duydukları memnuniyeti ifade eden İncircik Mahallesi Muhtarı Galip Karakuş, “Babam 75 yıldır su görmedi, kurtlu kuyu suyu içiyorduk. Temiz suya kavuştuk” şeklinde konuştu.


Güncel 27.05.2020 11:30:53 0
Anahtar Kelimeler: 75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

2

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

3

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

4

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

5

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

6

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

7

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede kadın, terzilik yaparak engelli babası, oğlu ve 3 kardeşine bakıyor

10

Yemeksepeti'nden GSYH'ye 3 milyar avroyu aşan katkı