7.6'lık depremin merkez üssü Elbistan'da TOKİ konutları sapasağlam

7.6

7.6'lık depremin merkez üssü Elbistan'da TOKİ konutları sapasağlam

Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde birçok ev yıkılırken, TOKİ tarafından yapılan binalar sapasağlam ayakta kaldı.
Geçtiğimiz pazartesi günü 7.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde birçok bina yıkıldı. TOKİ tarafından ilçeye bağlı Kara Elbistan Mahallesi'nde yaptırılan 609 konutlu sitede ise bütün binalar ayakta kaldı. Sitenin sağlamlığı dron ile havadan görüntülenirken, bazı vatandaşların da binalara yerleştiği gözlemlendi.

 



"Sıvada bile kavlama göremedim"
Elbistan'ın depremden çok etkilendiğini belirten Ramazan Gök, TOKİ konutlarının sağlam kaldığını söyleyerek, "Kahramanmaraş'ta çok büyük deprem oldu biri Elbistan'daydı. Kayıplarımız var, Allah rahmet eylesin. Temennimiz böyle olmamasıydı ama kader bu şekildeymiş. Biz burada TOKİ'ye yazılmıştık o da çıktı. Yetkililer depremin ardından buranın sağlam olduğunu belirlediler. Biz de gelip gördük, çatlak falan da yok. 1 etapta sağlam. Burada da 609 konut var, burası da sağlam. Burayı gezdim, sıvada bile kavlama göremedim. Hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.



Bölgeden 12.02.2023 20:42:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Sayeban Gençlik Kitap Kahve" projesi hizmete girdi

2

Adana'da iş makinesinde çıkan yangın söndürüldü

3

İş Bankası'nın "Altın Gençler" geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

4

Kırıkhan ilçesinde 148 uyuşturucu hap ele geçirildi

5

İskenderun'da mazgal ve tahliye kanalları atıklardan arındırıldı

6

Hatay'da gazete çıkaran liseliler mürekkep kokusunu okul sıralarında deneyimliyor

7

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu

8

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

9

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

10

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor