8 posta güvercininden 7’si Eskişehir’e dönmeyi başardı

8 posta güvercininden 7’si Eskişehir’e dönmeyi başardı

8 posta güvercininden 7’si Eskişehir’e dönmeyi başardı

Eskişehir ve Bozüyük güvercin derneklerinin düzenlediği ortaklaşa posta güvercini yarışında Vural Görer’in 7 kuşu bin 50 kilometreyi tamamlayarak evlerine ulaştı.
Daha önce habere konu olan yarışta Eskişehirli Vural Görer, 8 posta güverciniyle birlikte yarışa katıldı. İlk kuşu 25 saatte bin 50 kilometrelik mesafeyi uçarak bir ilke imza atmıştı. Yarışlarda, güvercinler özel araçlarla geri gelmeleri istenen mesafeye götürülüyor. Gittikleri şehirde serbest bırakılan güvercinler, kümeslerine döndüklerinde yarışı tamamlamış oluyor. Yarışın ilk üç gününde aynı kümesten 4 güvercinin kümese dönmesi büyük bir başarı olarak görülürken, Görer’in kuşları arka arkaya gelmeye devam etti. Yarışın 9. günü itibariyle aynı kümesten 7 kuşun evine geri dönmesinin Türkiye’de bir ilk olduğu söyleniyor.
Son güvercininin de kümese dönmesini beklediğini söyleyen Vural Görer, bin 50 kilometrelik mesafede yüksek oranda başarı sağladığından bahsetti. Her sene daha uzun mesafeler için hazırlandıklarını vurgulayan Görer, bunun tesadüf olmadığını belirtti.


Güncel 20.08.2022 15:06:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke ilçesinde sağanaktan etkilenen mahallelerde temizlik çalışmaları sürüyor

2

Karmod'dan kurumsal konseptlere özel güvenlik kulübesi

3

Nizami Gencevî’nin “Leyla ile Mecnun” Eseri Türkiye Türkçesinde Yayımlandı

4

Antalya'da trafik kazasında ölen gencin cenazesi yakınlarına teslim edildi

5

Kontrolsüz ekran kullanımı çocuklarda dil gelişimini geciktiriyor

6

Antalya'da sağlık görevlisini darbederek öldürdükleri iddia edilen 4 sanıktan biri hakim karşısında

7

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik eğitim düzenlendi

8

Enuygun.com yılbaşı pazarlarının kurulduğu vizesiz rotaları paylaştı

9

Türkiye'nin ilk "Köy Üniversitesi" projesiyle kırsalın ihtiyaçlarına akademik destek

10

Terminal Kadıköy'e "Özellikli İşletme Ödülü"