"9. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Juri Değerlendirme Toplantısı" Kahramanmaraş'ta yapıldı

"9. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Juri Değerlendirme Toplantısı" Kahramanmaraş'ta yapıldı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ATHIB) tarafindan Ticaret Bakanligi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisinin (TIM) destegiyle düzenlenen "9. Dokuma Kumas Tasarim Yarismasi Juri Degerlendirme Toplantisi" gerçeklestirildi.

Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi (KMTSO) binasinda düzenlenen toplantida, katilimcilarin ürünleri jüri üyelerinin begenisine sunuldu.

Programda jüri üyeleri, "Kendin Temani Kendin Belirle" sloganinin kullanildigi yarismada finale kalan tasarimlari belirledi.

TBMM Içisleri Komisyon Baskani ve AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Celalettin Güvenç, programda yaptigi konusmada, 2002'den günümüze kadar özel sektöre ve esnafa verilen desteklerin bugün karsiliginin alindigini söyledi.

Türkiye'nin tekstilde önemli islere imza attigini ifade eden Güvenç, sunlari kaydetti:

"Hedefimiz, 2023'te trend yapan ve trendini kendi olusturan bir Türkiye'dir. Dünya moda devleri Milano ve Paris'in yaninda, Kahramanmaras'i da konusacaklar. Marasli hocalarin el emegi göz nuru karsisinda saygi duyacaklar. Londra'da ve Roma'da 75 lira ise bizde 175'e satacagiz. Yani onlar benim ürettigime kendi markasini yazip, ben 25 liradan satarken, kendisi 150 liraya satamayacak. Ben 150 liradan satacagim. Bu da benim isçime, esnafima ve sanayicime kazanç olarak dönecek, onlar yiyemeyecek."

ATHIB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ökkes Balsuyu ise Türkiye'deki üniversitelerin tekstil bölümünden mezun olan ögrencilerin ve sektörde profesyonel olarak çalisan herkesin sahip olduklari kabiliyetleri artirmak amaciyla ATHIB olarak bu yarismayi düzenlediklerini belirtti.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskan Vekili Zeki Kivanç, tüketici tercihlerine göre üretim yapmanin önemine deginerek, tüketicilerin özgün tasarima ihtiyaci olduguna dikkati çekti.

Kahramanmaras'in tekstil ve hammadde sektöründe basarili illerin basinda geldigini kaydeden Kivanç, "2018 yilinda toplamda 16 milyon dolar, 2019 yilinda 552 milyon dolar, 2020 yilinda da ilk 8 ayinda salgina ragmen 281 milyon dolar tekstil ürünleri ihraç etmeyi basarmis ve devam ettiren bir ilimizdir." ifadelerini kullandi.

Toplantiya, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Habibe Öçal, KMTSO Baskani Sahin Balcioglu ile Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Arif Sen katildi.




Yurt Dünya 4.09.2020 20:42:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Belediyesi ile SGK arasında emekliler için işbirliği yapıldı

2

Osmaniye'de konteyner kentte Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu açıldı

3

Hatay Valisi Masatlı öksüz ve yetim çocuklarla piknikte buluştu

4

Dörtyol'da kadın kursiyerler yıl sonu sergisi açtı

5

Serik Belediyesine işçilerin alacakları nedeniyle icra takibi başlatıldı

6

Antalya'da dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 5 zanlıdan 1'i tutuklandı

7

Hatay'da motosiklet ve bisiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı

8

Antalya'da 3 milyon 550 bin şişe kaçak içki ele geçirildi

9

Isparta'da bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi başladı

10

Kemer'deki marina ve 5 teknede mavi bayrak dalgalanmaya başladı