Ay yıldız sevgisi tohumlarla toprağa işlendi

 Ay yıldız sevgisi tohumlarla toprağa işlendi

Ay yıldız sevgisi tohumlarla toprağa işlendi

KAYSERİ- Kayserili çiftçi bayrak sevgisini tohumlarla dile getirdi. 

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ömer Dede, 19 Mayıs günü ay yıldız şeklinde ektiği ayçiçeklerinin 29 Ekim günü hasadını yapmayı planlıyor.
Ömer Dede, önceki yıllarda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde stadyumlarda yapılan görsel şölenlerin aklına geldiğini ve farkındalık oluşturmak için tohumlarla arazisine Türk bayrağının sembolleri olan ay ve yıldız çizdiğini aktardı. 19 Mayıs günü ektiği tohumların hasadını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapacağını aktaran Dede, "Evde oturuyordum, 19 Mayıs paylaşımları yapmışlar. Yıllar önce stadyumlarda yapılan 19 Mayıs kutlamalarında insanların bayrak açmalarını düşündüm. Farkındalık oluşturmak için kalıcı bir şey yapmak istedim. Tarlaya ayçiçeği ektim. 19 Mayıs günü ektim, 30 Ağustos’ta çok güzel çiçek açtı, görsel bir şölen oluşturdu. 29 Ekim günü de hasat etmeyi planlıyorum" dedi.

"Vatan sevgisini çiftçilik marifetiyle tarlaya işledim"
Bayrak sevgisini araziye işlemenin 3 saatini aldığını aktaran Dede, hasadın ardından 1 buçuk ton mahsul beklediğini de sözlerine ekledi. Dede, "Burada toplamda 17 kilo kadar bir tohum kullandım, 1 buçuk ton kadar mahsul bekliyorum. Bayrak sevgisi kalbimizde olan bir sevgi. Vatansız ve bayraksız bir ülke olamaz. Biz de bunu burada çiftçilik marifetiyle tarlaya nakşetmek istedim. Birden gelişti. Bunu yapmak için de 3 saat uğraştım" ifadelerini kullandı.



Güncel 19.09.2021 15:23:00 0

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı