ABB başkentteki afet ve acil durum toplanma alanlarını yayınlamaya başladı

ABB başkentteki afet ve acil durum toplanma alanlarını yayınlamaya başladı

ABB başkentteki afet ve acil durum toplanma alanlarını yayınlamaya başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenen Başkentin afet ve acil durum toplanma alanları belediyenin resmi web sitesi ve Başkent Mobil üzerinden yayınlanmaya başlandı.
Dünyanın en yıkıcı doğal afetlerinden biri olan depremin en son Düzce’de kendini göstermesinin ardından ABB, Başkentte afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için yürüttüğü çalışmalarına hız verdi.
ABB, AFAD tarafından belirlenen afet ve acil durum toplanma alanlarının listesini yayınlamaya başladı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi internet sitesi ve Başkent Mobil uygulaması üzerinden 25 ilçedeki toplam bin 688 afet ve acil durum toplanma alanına ulaşabilecek.

Başkentliler kendilerine en yakın toplanma alanını görebilecek
ABB’nin bu uygulamasıyla; Ankara Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesine girip ‘Toplanma Alanları’ sekmesine tıklayarak kendilerine en yakın toplanma alanını konumuyla birlikte harita üzerinden görebilecekler. Vatandaşlar Başkent Mobil uygulaması üzerinden toplanma alanlarına ulaşılabilecek. Uygulamaya giren vatandaşlar açılan sayfada kırmızı renkli olarak eklenen ‘Afet Toplanma Alanları’ modülünden liste ve haritalara kolayca ulaşabilecek.


Güncel 4.12.2022 14:49:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

2

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

5

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

7

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

8

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

9

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

10

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı