ABD, Rus milyarder Abramovich’in 2 uçağına el koymak için harekete geçti

ABD, Rus milyarder Abramovich’in 2 uçağına el koymak için harekete geçti

ABD, Rus milyarder Abramovich’in 2 uçağına el koymak için harekete geçti

ABD Adalet Bakanlığının, Rus milyarder Roman Abramovich’in ABD menşeli iki uçağının Rusya’ya izinsiz olarak uçtuğu için el koyma izni aldığı bildirildi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın olan Rus oligarklara yönelik yaptırımlarını sürdürüyor. ABD’li bir yetkili, ABD Adalet Bakanlığının, Rus milyarder Roman Abramovich’in ABD menşeli iki uçağının Rusya’ya izinsiz olarak uçtuğu için el koyma izni çıkardığını bildirdi.
ABD’nin Abramovich’e ait olduğunu belirttiği Boeing 787 Dreamliner ve Gulfstream G650 ER tipi uçakların yasal izin olmaksızın Rusya’ya yönelik kısıtlamalarının başladığı 24 Şubat’tan sonra Rusya’nın başkenti Moskova’ya uçtuğu ifade edildi. Gulfstream’in 12 Mart’ta İstanbul’dan Moskova’ya, Boeing’in ise 4 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinden Moskova’ya uçuş gerçekleştirdiğini aktarıldı.
Savcılar, çıkardıkları el koyma emrinde, söz konusu uçakların Rusya’ya uçuşu için herhangi bir yasal izin başvurusunda bulunulmadığını veya verilmediğini aktardı.
Abramovich, ABD tarafından kişisel olarak yaptırıma tabi tutulmazken, şu anda yaklaşık 330 bin dolar para cezası ve birçok idari yaptırımla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Abramovich, AB’ye dava açmıştı
Putin ile yakın bağları olduğunu reddeden Abramovich, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınmış, geçtiğimiz ay söz konusu yaptırımlar nedeniyle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’yi satma kararı almıştı. Abramovich’in ayrıca, kendisi hakkında yaptırım kararı alarak kara listeye ekleyen AB Konseyi’ni geçtiğimiz ay bizzat AB Mahkemesine dava ettiği ortaya çıkmıştı.


Yurt Dünya 6.06.2022 20:44:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Garanti BBVA'dan gençlere yönelik yeni fikir yarışması

2

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

3

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

5

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

6

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

8

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

9

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

10

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı