ABD’nin Georgia eyaletinde oylar yeniden sayılacak

ABD’nin Georgia eyaletinde oylar yeniden sayılacak

ABD’nin Georgia eyaletinde oylar yeniden sayılacak

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinde sonuçların henüz kesin kazanmadığı 16 delegeli Georgia eyaletinde oyların yeniden sayılmasına karar verildi.
ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Demokratların adayı Joe Biden 290 delegeye ulaşarak seçimleri kazanırken, toplam 42 delegesi olan Kuzey Carolina, Arizona ve Georgia eyaletlerinde sonuçlar henüz net değil. 16 delegeye sahip Georgia eyaletinde Cumhuriyetçi Parti ve Donald Trump’ın kampanyasından yapılan itirazlar neticesinde oyların elle tekrar sayılması kararı alındı. Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger yaptığı açıklamada, “Bu ağır bir iş. Ama bölgelerle iş birliği içinde çalışacağız” dedi. Oyların elle yeniden sayılma kararının Cumhuriyetçi Parti’den Temsilciler Meclisi üyesi olan Doug Collins’den gelen mektup üzerine alındığını belirten Raffensperger, "Her kullanılmış yasal oy sayılacak" diye konuştu. Raffensperger şu ana kadar geniş çaplı ve seçim sonuçlarını etkileyecek bir oy sahtekarlığına rastlanmadığını da vurguladı.
Çarşamba günü itibari ile Georgia’da bulunan 159 bölgenin 97’si oyları teslim etmişti. Teslim edilen eyaletlerdeki sonuçlara göre Demokratların Başkan Adayı Joe Biden, mevcut Başkan Donald Trump’ın önünde bulunuyor.


Güncel 11.11.2020 21:57:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

2

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

3

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

4

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

5

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

6

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

7

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

8

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

9

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

10

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek