ABD’NİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ

ABD’NİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Bursa İl Teşkilatının Yalova’da düzenlediği “Genç Saadet Yaz Kampı”na katılarak, Suriye konusunda sunum yaptı.

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Gençlik Kolları yeni dönem çalışmaları için Yalova Armutlu'da düzenlediği eğitim kampında Suriye meselesi üzerinden dış politika konusunda konuştu.

Suriye operasyonlarının terör sıkıntısını def etmek için yapılması gerektiğini ancak, Suriye harekatları üzerinden siyasi rant elde etme çabasını eleştiren Çalışkan, “Keşke bugünlere gelinmeseydi de hem Erbakan hocanın 2003 yılında yaptığı konuşma hem Saadet Partisi heyetinin savaşın başladığı ilk yıllarda Suriye ziyaretindeki ikazları dikkate alınsaydı” dedi.

Doç. Çalışkan Erbakan Hoca’nın 2003 yılında dış meseleleri ele aldığı konuşmasını hatırlatarak Erbakan hoca o yıllarda “siz meseleyi Suriye mi sanıyorsunuz”? Diyerek bizi uyarmıştı. Suriye’yi hedef alıp yuttuktan sonra sıranın Türkiye’ye geleceğinin altını çizerek vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasını Siyonizm’in talimatı olarak değerlendirmesine herkes çok şaşırmıştı ancak daha sonra haklı olduğu ortaya çıktı.

Suriye’nin kolay lokma haline getirilerek ABD ve İsrail’e maşa olacak, jandarmalık yapacak, İsrail’ e koridor olacak bir devletin kurulma çabası olduğunu belirten Çalışkan, Ortadoğu’nun kan revan haline getirilerek Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleştirebilmesine yönelik adımlardır bunlar” diye konuştu.

ABD’DEN BİZE DOST OLMAZ

ABD’den den bize dost olmaz diyen Çalışkan, “ABD’nin ipiyle kuyuya inilmez. Onlara güvenilmez, ancak hükümet güvenerek anlaşmalar yapıyor neticede aldanacaklar.

Türkiye, ABD ile değil Suriye, İran Rusya gibi bölge ülkeleriyle iş birliğine girmesi lazım. Ancak bu şekilde Suriye konusunda neticeyle ulaşılabilir” şeklinde konuştu.



Politika 5.12.2019 14:35:00 0
Anahtar Kelimeler: İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, "Alanya Mitingi"nde konuştu:

2

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya Gazipaşa'da "halk buluşması"nda konuştu:

3

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'den Gökhan Zan'la ilgili açıklama:

4

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, suç duyurusunda bulundu

5

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, kütüphane açılışında konuştu:

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da proje tanıtım toplantısı ve iftara katıldı:

8

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da konuştu:

9

CHP Genel Başkanı Özel, Osmaniye Düziçi'nde "halk buluşması"na katıldı:

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Isparta'da gençlerle buluştu