Adana İl Sağlık Müdürü Nacar: “Bugüne kadar 1 milyon 232 bin 756 kişiye aşı yapıldı”

Adana İl Sağlık Müdürü Nacar: “Bugüne kadar 1 milyon 232 bin 756 kişiye aşı yapıldı”

Adana İl Sağlık Müdürü Nacar: “Bugüne kadar 1 milyon 232 bin 756 kişiye aşı yapıldı”

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, ilde 1 milyon 232 bin 756 kişiye 2 milyon 275 bin 254 doz korona virüs aşısı yapıldığını söyledi.
Nacar, yaptığı açıklamada aşılama programının başladığı tarihten bu güne kadar Adana’da 1 milyon 232 bin 756 kişiye 2 milyon 275 bin 254 doz korona virüs aşısı yapıldığını belirterek, bugün itibarıyla aşı hakkı tanımlanan hedef nüfusun yüzde 74,5’inin aşılandığını vurguladı. Nacar, "Aşı hakkı tanımlanmış ancak henüz aşısını yaptırmamış vatandaşlarımızı özel ve kamu hastanelerine, üniversite hastanelerine, aile sağlığı merkezlerine ve AVM’lerde kurduğumuz aşı istasyonlarına bekliyoruz. Tüm aşı istasyonlarımızda randevunuza bakılmaksızın istediğiniz aşınızı ücretsiz olabilir, kendinizi ve ailenizi hastalığa karşı daha korunur hale getirebilirsiniz" dedi.
Adana’da bazı grupların aşıyı yaptırma konusunda kararsız ve endişeli olduğunun gözlendiğini belirten Nacar, şöyle devam etti:
“Günümüzde bilimsel çalışmalar çok güçlü olarak aşılama ile özellikle hastaneye yatışların ve ölümlerin azaldığını göstermektedir. İlimizde özellikle 40 yaş altı nüfusumuzda Covid-19 aşılama oranı diğer yaş gruplarına oranla daha düşüktür. Son bir aydaki hastalara baktığımızda yüzde 65’ini 40 yaş altı nüfusun oluşturduğu görülmektedir. Hastalığa yakalananların çoğunluğunu aşı yaptırmayan genç nüfus oluşturmaktadır. Gençlerimizin aşı olmaları aşı olmuş aileleri ve ileri yaştaki büyüklerinin hastalıktan korunması açısından çok önemlidir. Toplum olarak normal hayata dönebilmenin tek yolunun Covid-19 aşısı olmak, maske ve mesafe kuralına uymak olduğunun bilinmesini rica ederiz."


Güncel 29.08.2021 12:19:59 0

İlginizi Çekebilir

1

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

2

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

3

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

4

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı

5

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

6

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

7

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

8

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

9

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

10

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı