Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan yer fıstığı görseline Osmaniye’den tepki geldi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan yer fıstığı görseline Osmaniye’den tepki geldi. Osmaniye Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan 2002 yılında tescil alan Osmaniye yer fıstığının Adana Yer fıstığı olarak tanıtılmasına “ maalesef ilimize ait olan yer fıstığını sahipsizlik yüzünden Adana’ya kaptıracağız bu gidişle” dedi. 

Adana İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklama Adana’nın, 2023 yılında yerfıstığı üretiminde Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Müdürlük 2023 yılında Adana’nın 89 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye’nin toplam yerfıstığı üretiminin yüzde 48’ini karşıladığını ve bunun sonucunda üretimde Akdeniz ve Türkiye birincisi olduğunu açıkladı.

Açıklamada kullanılan görselde ise Adana Yer Fıstığı ifadesi dikkat çekti. Bu duruma tepki gösteren Osmaniye Tanıtma Derneğ Geneli Başkanı Bahri Çolpan yer fıstığının Osmaniye’ye ait tescilli bir ürün olduğuna dikkat çekti. Dernek olarak Yer Fıstığı ifadesi yerine Osmaniye Yer Fıstığı ifadesinin kullanılması için çaba gösterdiklerini bunda da önemli bir mesafe aldıklarını kaydeden Çolpan “Adana tarım ve orman müdürlüğü yaptığı açıklamada ve paylaştığı görselinde Adana yer fıstığı yazmış. Açıklamanın hiçbir yerinde Osmaniye fıstığı ifadesi yer almıyor. Görünmen o ki Osmaniye fıstığını da elimizden alacaklar” ifadelerini göstererek duruma tepki gösterdi. 

ADANA’NIN YER FISTIĞINA SAHİP ÇIKMASI ÇOK YANLIŞ”

Çolpan “Adana yıllarca söylemleriyle Osmaniye’yi kendi ilçesi gibi gösterdi şimdi de bizim tescilli ürünümüze göz dikerek onu da Adana’nın önü gibi göstermeye çalışıyor bu çok yanlış bir davranış” ifadelerini kullandı

Yer Fıstığının 2002 yılında “Osmaniye yer Fıstığı” olarak tescil aldığını hatırlatan Çolpan “Yer fıstığı ilimiz için önemli bir ürün. Hem üretim hem de pazarlama anlamında ilimize önemli bir katkı sağlıyor. Biz de bu önemli ürünün Osmaniye Yer Fıstığı adıyla yani mark adıyla bilinmesi için mücadele ediyoruz. Komşumuz Adana’da yer fıstığı üretiminde birinci olmuş olabilir. Yer fıstığı artık bir çok yerde yetiştirilen bir ürün ama burada işlenip pazarlanıyor. Bu ürün Osmaniye’nin ürünü. Biz böyle kalması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.



Osmaniye 25.03.2024 17:03:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü