Adana'da "Dezenformasyonla Mücadele Semineri" düzenlendi

Adana

Adana'da "Dezenformasyonla Mücadele Semineri" düzenlendi

ADANA - Adana'da, "Dezenformasyonla Mücadele Semineri" gerçekleştirildi.

Adana Valiliği tarafından yürütülen Adana'nın İmajı: Doğru İletişim, Etik Habercilik ve Dezenformasyonla Mücadele Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Bu kapsamda Adana Müze Kompleksi'nde "Dezenformasyonla Mücadele Semineri" yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, seminerde, iletişim ve basın alanında manipülasyonla mücadelenin önemli olduğunu belirtti.

Dezenformasyonla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirten Yücel, "Dezenformasyon, hem yanlış hem de yanıltıcı bilginin kasıtlı olarak üretilmesidir. Tam anlamıyla yalan olmayabilir ancak sizi yanıltmaya yöneliktir. Burada önemli olan niyettir." dedi.

Yücel, dijital ortamda gerçekliğin değil algının ön planda olduğunu dile getirerek, bu ortamda bazı içeriklerin doğruluğunun bilinmesine rağmen etkileşim uğruna kaldırılmadığını vurguladı.

Sosyal medyada yalanın daha hızlı yayıldığını ve etkileşim aldığına dikkati çeken Yücel, "Dijital habercilikte künye ve iletişim bilgileri zorunlu hale gelmeli. Bu bilgileri barındırmayan haber kaynaklarına itibar edilmemeli. Bir haber okurken site uzantısına, kaynak adına ve sunulan iletişim bilgilerine mutlaka dikkat edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yücel, insanların yalnızca haber tüketicisi olmadığını aynı zamanda üretici haline geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Haberin tamamına vakıf olmadan kanaat oluşturulmamalı. Okurken sorgulamak, doğrulamak çok önemli. Hukuki ve ahlaki sorumluluğunu üstlenemeyeceğiniz hiçbir içeriği paylaşmayın. Emin olmadığınız bilgiyi paylaşmamak artık bizim mottomuz; dur, bekle, oku, sorgula, doğrula."



Yurt Dünya 19.06.2025 18:23:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

2

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

3

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

4

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

5

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

6

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

7

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

8

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

9

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

10

Futbol: Trendyol 1. Lig