Adana'da evinde ellerini bağladıkları kadının altınlarını gasbeden iki zanlı tutuklandı

Adana

Adana'da evinde ellerini bağladıkları kadının altınlarını gasbeden iki zanlı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da çarsaf giyip evine gittikleri kadinin el ve ayaklarini baglayarak 28 bin 500 lira degerindeki altinlarini gasbeden 1'i kadin iki zanli tutuklandi.

Merkez Sariçam ilçesi Sariçam Mahallesi'nde yasayan Tugba Ç'nin (33), evine gelerek kiralik ev sorma bahanesiyle zilini çalan çarsaf giymis iki süpheliden biri biçak çekti.

Tugba Ç'nin bagirmasi üzerine zanlilar, kadini zorla içeriye götürerek el, ayak ve agzini bagladi.

Genç kadinin üstündeki ve yatak odasindaki altin küpe, bileklik, kolye ve küpeleri alan süpheliler, daha sonra kadini kiyafet dolabina kapatarak olay yerinden kaçti.

Bir süre sonra ellerini çözen kadinin yardim istedigi yakinlari durumu polise bildirdi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Gasp Büro Amirligi ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarini inceleyerek süphelilerin en son girdigi evi tespit etti.

- Süphelilerden biri tanidik çikti

Ekip, yaptigi çalismanin ardindan zanlilardan birinin Tugba Ç'nin esi Beytullah Ç'nin kuzeninin karisi F.D. (31), digerinin ise onun tanidigi M.A. (26) oldugunu tespit etti.

Iki süpheli evlerine yapilan baskinlarla gözaltina alindi.

F.D, emniyetteki ifadesinde, bir süre önce emlakçilik yapan M.A. ile esiyle ev kiralamak için gittiklerinde tanistiklarini, kaçak bahiste para kaybeden M.A'ya 10 bin lira ve 3 altin bilezik verdigini, kocasinin araba almak istemesi üzerine M.A'nin para ve altinlari veremeyince Tugba Ç'yi gasbetmeye karar verdiklerini söyledigi iddia edildi.

M.A'nin ise F.D'den aldigi 10 bin lira para ve 3 altin bilezigi geri veremedigini, F.D'nin önerisi üzerine kadinin evine gittiklerini belirttigi öne sürüldü.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 süpheli, çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Süphelilerin, bir kuyumcuya 28 bin 500 liraya sattigi belirlenen altinlar polis ekiplerince alinarak sahibine teslim edildi. Kuyumcuya ise çalinti mali satin almaktan yasal islem yapildi.

- Gasp magduru yasadiklarini anlatti

Olay anini ve sonrasinda yasadiklarini gazetecilere anlatan Tugba Ç, evinin zilinin çalmasi üzerine kapiyi açtiginda karsisinda çarsafli ve eldivenli iki kisiyle karsilastigini belirterek, sunlari söyledi:

"Iki kisiden biri anlamadigim bir dilde konusmaya basladi. Yabanci olabileceklerini düsündüm. Korkup kapiyi kapatmak istedigimde zorla kapiyi açip üzerimdeki altinlari aldilar. Daha sonra yatak odasina yönelip baska altinin olup olmadigini sordular. Bogazima biçak dayayip 'ölmek istemiyorsan yerlerini söyle' dediler. Ben de yalvarip, 'boguluyorum' dedim. Israrla altinlarin yerini sordular. Bagirmamam için agzimi siki sikiya bagladilar. Kaçmamam için de ayaklarimi bagladilar. Ardindan da beni zorla gardiropa soktular. Bir süre sonra gittiklerinden emin olup disariya çikip yakinlarimdan yardim istedim. Onlar da durumu polise bildirdi."

Süphelilerden birinin esinin yakini oldugunu ögrendiginde sasirdigini ifade eden Tugba Ç, yasadiklarindan ötürü hala sokta oldugunu kaydetti.




Yurt Dünya 9.11.2020 10:39:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Kemer'de Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

2

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

3

Antalya'da bariyere çarpan tırın sürücüsü yaralandı

4

Tarsus'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 7 zanlıdan 1'i tutuklandı

5

Kumluca'da "Bahar Konseri" düzenlendi

6

AGİDER başkanlığına Gülsüm Gökçen Atmaca seçildi

7

ANSİAD 2024 yılı sekizinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

8

Isparta'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ediyor

9

Antalya ve Muğla'daki fuhuş operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

10

Burdur'da hasara neden olan yangınlar söndürüldü