Adana'da görme engelli öğrenciler için spor oryantasyon etkinliği düzenlendi

Adana

Adana'da görme engelli öğrenciler için spor oryantasyon etkinliği düzenlendi

ADANA - Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Okulu işbirliğinde, görme engelli öğrencilere yönelik spor oryantasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, oryantiring parkuru, tırmanış duvarı, zumba dansı, vücut perküsyonu, bilişsel oyunlar ve çeşitle egzersizlere yer verildi.

Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Okulu Müdür Yardımcısı Zeynel Tahtacı, hazırlanan parkurların katılımcıların motor becerilerini, bilişsel düzeylerini, duyusal farkındalıklarını ve ritim duygularını geliştirmeye yönelik olduğunu belirterek, engelli bireylerin sosyal ve sportif etkinliklere katılımını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca İnce ile Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Adana Şubesi Başkanı Emine Varmış'ın konuşma yaptığı etkinliğe görme engelli öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.



Yurt Dünya 13.05.2025 18:24:13 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi