Adana'da sanayicilere "Nefes Kredisi" imkanı

Adana

Adana'da sanayicilere "Nefes Kredisi" imkanı

ADANA (AA) - Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dolayisiyla ekonomik güçlük yasayan isletmelerin finansman ihtiyacina cevap verebilmek amaciyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) öncülügünde daha önceki yillarda alti kez gerçeklestirdikleri KOBI finansman projesi "Nefes Kredisi"ni tekrar baslattiklarini bildirdi.

Adana Sanayi Odasi'ndan yapilan açiklamada, Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, Adana Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Atilla Menevse, Adana Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sahin Bilgiç, Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman'in katilimiyla "TOBB Nefes Kredisi" ile ilgili toplanti yapildi.

Kivanç, basin toplantisinda yaptigi açiklamada, tüm dünyayi etkileyen Kovid-19 salgini sürecinde Türkiye'nin tüm imkanlarini seferber ederek, kendi ayaklari üzerinde durdugunu ve ekonomiden sagliga her alanda dirençli oldugunu gösterdigini kaydetti.

Bu süreçte mevcut ekonominin bel kemigi olan sirketleri yasatarak Kovid-19 sonrasi döneme olabildigince en güçlü sekilde girilmesi gerektigini ifade eden Kivanç, salgin sonrasi küresel ekonominin yepyeni bir hal alacagini, is yapma biçimlerinin degisecegini, rekabetin daha da kizisacagini belirtti.

TOBB basta olmak üzere, 365 oda ve borsa olarak virüsle mücadele kapsaminda ilk günden bu yana sonuç odakli yogun bir gayret gösterdiklerini aktaran Kivanç, isletmelerin bu dönemde en büyük sorunu olan finansman konusunda "Nefes Kredisi"ni yeniden baslattiklarini ifade etti.

Kivanç, bu krediden yararlanmak isteyen cirosu 25 milyon liranin altinda olan küçük isletmelerin, üye olduklari oda ve borsalardan alacaklari üyelik belgeleriyle "Nefes Kredisi"ne Denizbank subelerinden basvurabileceklerini belirterek, su bilgileri verdi:

"Ihtiyaci olan firmalar için büyük önem tasiyan Nefes Kredisi, bu yil ödemesiz olacak, ödemeler yillik yüzde 7,5 faizle 2021 yilinda aylik esit 12 taksitle yapilacak. Kredide üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasinda degisiyor. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulasmasi bekleniyor. TOBB Nefes Kredisi'nin kullandirilmasinda Denizbank aracilik edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) hazine destegiyle kredilere kefil olacak."

Kivanç, kredinin ülkenin ve tüm dünyanin içinde bulundugu bu durumda KOBI'lere bir can suyu olacagini bildirdi.

Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman da ekonomiyi ayakta tutan, istihdamin, üretimin, ihracatin yükünü sirtlayan KOBI'lerin yanindaki güç olmak amaciyla, piyasa faiz oranlarinin altinda gerçeklestirilen tüm projelerde ön safta yer aldiklarini kaydetti.




Yurt Dünya 28.04.2020 16:21:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da şarkıcı Altay, "2024 Uluslararası Gül Festivali" kapsamında konser verdi

2

Hatay'da 15 metrelik kuyuya düşen tilki kurtarıldı

3

Adana'da kayıp çocuğun cesedi sulama kanalında bulundu

4

Antalya Gazeteciler Cemiyeti "2023 Yılı Basın Ödülleri" verildi

5

Adana'da bir iş yerini kundakladığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı

6

Antalya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı

7

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Kanlı Divane Antik Kenti'nde konser verdi

8

Hatay'da patlama meydana gelen bina ve çevresinde hasar oluştu

9

Burdur'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yılı dolayısıyla yamaç paraşütü uçuşu

10

Türk Kızılay gönüllülerinden Hatay'daki öğrencilere kıyafet desteği