ADANA (AA) - Adana'da tarihi eser kaçakçiligi operasyonunda iki süpheli gözaltina alindi.
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, tarihi eser kaçakçiligini önlemeye yönelik daha önceki bir operasyonda Roma dönemine ait oldugu degerlendirilen 125 sikke ve 7 objenin ele geçirilmesiyle ilgili 3 süpheliyi takibe aldi.
Ekipler, safak vakti 7 adrese düzenledigi es zamanli operasyonda zanlilardan ikisini yakaladi.
Süphelilerin ikamet, araç ve is yerlerinde, çesitli kurumlara ait 8 kase, telsiz, 6 araç görev karti, farkli kisilerin isimlerinin yer aldigi 4 basin karti, tepe lambasi, megafon, siren, 44 kisi adina düzenlenmis üzerinde "Türkiye Polis Gazetesi" yazili yetki belgesi, 2 hafiza karti, 2 cep telefonu, 19 basin yelegi ele geçirildi.
Gözaltina alinan zanlilardan I.D'nin, sosyal medya hesabindan da özel izinle "T.C. Cumhurbaskanligi Gazetesi" ismiyle bir gazete kurdugu yalanini yayarak itibar kazanmaya çalistigi öne sürüldü.
Polis, adresinde bulunamayan bir süpheliyi yakalamak için çalismalarini sürdürüyor.