Adana’da yanan ormanlık alan yeşerdi

Adana’da yanan ormanlık alan yeşerdi

Adana’da yanan ormanlık alan yeşerdi

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen yılın yaz ayında çıkan yangında kül olan alana atılan tohumlar yeşerdi. 2 bin 675 hektarlık yeşeren saha havadan görüntülendi.
23 Ağustos 2020 tarihinde çıkan yangın sonrası Mat ayında toprakla buluşturulan fidan ve kızılçam tohumları yeşerip boy verdi, küle dönen saha yerini yeşil örtüye bıraktı.
Kuyubeli, Çürüklü, Karahamzalı, Minnetli, Eskimantaş, Boztahta, Çamlarca ve Acaryayla mahallelerinin etkilendiği yangında yeşeren alanlar havadan drone ile görüntülendi.
Yöre sakinlerinden Kerem Kandemir, bu yıl kurak geçmesine rağmen geç de olsa ormanın yeniden yeşermeye başladığını belirterek, “Ciğerlerimiz yandı. Buralar yemyeşil olsun istiyoruz. Hala teras yapım çalışmaları sürüyor. Hala fidan ekimi sürüyor. Her yer kuru ama her yer yeşil olsun istiyoruz. Ekilen tohumlar yeşermeye başladı bizlerde mutluyuz ormanı böyle görünce” diye konuştu.


Güncel 30.09.2021 09:59:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

3

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı

4

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

5

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

6

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

7

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

9

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

10

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor