Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Türkşeker Tarım A.Ş., Adıyaman’da son yıllarda üretiminde büyük artış sağlanan nardan 4 bin 500 ton satın alacak.
Buğday, arpa ve özellikle tütüne alternatif ürünler arasında kentte son yıllarda ekilen nar yetiştiriciliği Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alıyor.
Adıyaman’da son beş yılda üretimde 4 bin ton seviyelerinden 17 bin tonu aşan bir pazar payına sahip oldu. Türkşeker Tarım bu konuda Adıyaman’daki gelişmeleri takip ettikten sonra aldığı karar ile Adıyaman’dan nar alımına başlayacak.
Türkiye’de, şeker pancarı dışında hububat, mısır, ayçiçeği, patates domates gibi alımlara da başlayan Türkşeker Tarım , Adıyaman’da nar üretimi yapan üreticilerden 4 bin 500 ton nar alımı yapacak.
Adıyaman’da nar üretimi yapan çiftçiler ise, kararın alınmasında büyük çaba gösteren yetkililere teşekkür ederek, “Bu çalışmanın Adıyaman’da yapılmasına vesile olan, Türkşeker Tarım Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz’e ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a Adıyaman nar üreticileri olarak teşekkür ederiz” diye konuştu.


Güncel 24.09.2020 16:35:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de 89 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

2

Osmaniye’de 35 yıllık öğretmen Eray Akdağ’a duygusal veda

3

Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi

4

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

5

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

6

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

7

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

8

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

9

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

10

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu