Adnan Menderes idam edilişinin 59’uncu yılında kabri başında anıldı

Adnan Menderes idam edilişinin 59’uncu yılında kabri başında anıldı

Adnan Menderes idam edilişinin 59’uncu yılında kabri başında anıldı

Eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 59’uncu yılında Topkapı’daki Anıt Mezarda düzenlenen törenle anıldı.
Eski Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin 59’uncu yılı olması nedeniyle Topkapı’daki Anıt Mezarda anma töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Aksu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, Ayasofya-i Kebir Camii müezzini Akcan Çelik’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun ruhuna dualar okudu.
Okunan duaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler, kabir ziyaretinde bulundu. Merhum Başbakan Menderes’in kabrine karanfil bırakıldı. Daha sonra Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes ve eşi Berrin Menderes’in kabri de ziyaret edilerek dua edildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes’in anıt mezarı ziyareti sonrası 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrini de ziyaret ederek dua okudu.


Güncel 17.09.2020 11:36:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor