Afşin Belediyesi logosunu lavanta figürüyle tescilledi

Afşin Belediyesi logosunu lavanta figürüyle tescilledi

Afşin Belediyesi logosunu lavanta figürüyle tescilledi

KAHRAMANMARAS (AA) - Afsin Belediyesi, logosunu lavanta figürüyle tescilledi.

Ilçede 6 yil önce peyzaj çalismalari için baslatilan lavanta üretimi ilçedeki çiftçiler için gelir getirici alternatif ürün oldu. Belediye tarafindan 350 dekar arazide ekimi yapilan lavantalar "Efsus" markasiyla ticari ve endüstriyel üretime kazandiriliyor.

Afsin Belediyesi, logosunda bulunan Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Afsin Eshab-i Kehf Külliyesi figürüne lavanta figürü ekleyerek Türk Patent ve Marka Kurumunda tescilletti.

Lavanta üretiminde marka sehir olmak için emin adimlarla ilerlediklerini belirten Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, belediye meclis toplantisinda tescilli Afsin Belediyesi logosuna lavanta figürünü eklediklerini belirtti.

Afsin'de aromatik bitkiler konusunda çiftçilere yeni alternatif ürünler kazandirmayi hedeflediklerini ifade eden Güven, sunlari kaydetti:

"Lavanta ile baslayan yolcugumuz yaglik gül çalismalarimizla devam ediyor. Insallah yakin bir gelecekte zambak, Maras lalesi, kekik yagi gibi diger aromatik bitkilerin üretilmesini amaçliyoruz. Efsus markasi adi altinda pazarlamaya baslayacagiz. Afsin'in aromatik bitkiler ve lavanta konusunda Türkiye'de önemli bir yer aldigini hissediyoruz. Güzel bir verim ve aroma yakaladik. Afsin'in lavanta sehri oldugunu tescillemek için logomuzu degistirerek lavanta figürünü de koyduk. Insallah aromatik bitkileri ve endüstrisine yerel ve bölgesel kalkinmamizda bir öncü olarak kullanmak istiyoruz. Bu alanda olusan katma deger yüksek oldugu gibi çok çesitli. Bunlari Afsinli çiftçilerimize sunmak, gelecek nesillerimizin bu islerden gelir elde etmesini arzuluyoruz. Yeni logomuz Afsinimize hayirli olsun."



Yurt Dünya 7.07.2020 18:45:11 1
Hasan yılmaz
8.07.2020 20:15:13
Hayırlı olsun başkan iyi bir insansın ancak iyi bir başkan olma şansın yok çünkü bu siyasi konjektörde ve partizanlığın pik yaptığı bir sistemde hiçbir yöneticinin başarılı olma şansı yok sende bu şanssızlar kervanındasın Allah kolaylık versin

İlginizi Çekebilir

1

Akdeniz Üniversitesinde hastaya eş zamanlı böbrek ve pankreas nakledildi

2

Mersin'de sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı

3

Dedeman Olympos Health Resort, Antalya'da hizmete açıldı

4

Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın, öğrencilerle bir araya geldi

5

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 6 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da tır ile otomobil çarpıştı

7

Isparta’da toz taşınımı etkili oldu

8

Adana'da otoyolda buğday yüklü tır devrildi

9

Gemide rahatsızlanan personel Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince hastaneye kaldırıldı

10

Hatay uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı