AGAD?dan ?Basın Yasağı?na Sert Tepki

AGAD?dan ?Basın Yasağı?na Sert Tepki

AGAD Başkanı İbrahim Aslan yaptığı yazılı açıklamada, basın mensuplarının Emniyet binalarına giriş yasağına tepki gösterdi.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, basın mensuplarının Emniyet binalarına giriş yasağına tepki gösterdi.

Emniyet binalarına gazeteci girişi yasağının keyfi olduğunu söyleyen AGAD Başkanı Aslan, kararın gazetecilerin işlerini zorlaştırdığını belirterek uygulamaya tepki gösterdi. Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet müdürlüklerinin bünyesinde bulunan basın odalarının resmi bir yazıyla duyurulup kapatıldığını ve habercilere giriş yasağı konulduğunu belirten Aslan, emniyetteki basın odalarının daha önce en kritik dönemlerde bile kapatılmadığını belirterek, yolsuzluk operasyonu ile bu uygulamanın bir ilk olduğunu söyledi.

Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını engelleyen vahim kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Aslan, ?Bu uygulama basın özgürlüğüne müdahaledir. Sansürün uygulanmasıdır. Vatandaşın güvenliğini sağlamakla yükümlü bir kurum olan emniyetin bu anayasal hakkı görmezden gelmesi düşündürücüdür. Bu idari karar bir an önce iptal edilerek, bu yanlıştan dönülmelidir? diye konuştu.



Güncel 25.10.2016 05:32:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

TÜROFED Başkanı Yağcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Adana'da boşanma aşamasındaki eşini darbedip eşyasına zarar veren zanlı yakalandı

5

Daikin'den Nidapark İstinye'ye yüksek verimli iklimlendirme çözümleri

6

Mersin'de turizm bölgelerini kapsayan otoyol projesinde çalışmalar sürüyor

7

Hatay'da park halindeki 8 araca çarpan tırın sürücüsü yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta şehit çocukları için doğum günü programı düzenlendi

9

Atakaş Hatayspor'da transfer çalışmaları

10

Antalya'da refüjdeki çukura düşen otomobildeki 3 kişi yaralandı