AĞRI - Ağrı`da güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda 2`si kadın 3 terörist ve onlara yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 4 kişi yakalandı. Zanlılar işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Ağrı Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, bir grup teröristin Tendürek kırsal alanına geçiş yapacakları bilgisi alındığı ve bunun sonucunda da vakit kaybetmeden operasyon yapıldığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Doğubayazıt ilçesi çevre yolu üzeri Iğdır Kavşağı`nda 04 AZ 874 plakalı araca yönelik yapılan operasyonda, araç içinde bulunan 2?si kadın olmak üzere 3 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalanmıştır. Ayrıca söz konusu aracı arkadan takip eden ve daha önce teröristlere yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle aranan 1 kişi daha 58 EL 196 plakalı araçla kaçtığı esnada güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır." Operasyonda 3`ü terörist ve bunlara yardım ve yataklık eden toplam 4 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 3`ü terörist 7 zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiği bildirildi.
Ayrıca teröristlere yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla hakkında arama kararı bulunan şahsın yakalandığı 58 EL 196 plakalı araçta yapılan aramada ise 1 adet roketatar ile çok sayıda şarjörlük ve örgütsel doküman ele geçirildi.