AHL Pay, 2024'te bireysel kullanıcılara daha fazla odaklanacak

AHL Pay, 2024

AHL Pay, 2024'te bireysel kullanıcılara daha fazla odaklanacak

İSTANBUL - AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, bu yıl bireysel kullanıcılara daha fazla odaklanacaklarını, cüzdan ürününü ön ödemeli kartlarla güçlendireceklerini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çetin, fintek sektörüyle ilgili geçen yılın değerlendirmeleri yanı sıra 2024 beklentilerini anlattı.

Çetin, fintek sektörü için önemli bir yılı geride bıraktıklarını ve bazı elektronik para kuruluşlarının FAST ile KOLAS'a dahil olmasının ve IBAN sunabilmesinin sektör için 2023'teki en önemli gelişme olduğunu ifade etti.

Enver Çetin, AHL Pay olarak, bankalar haricinde ilk kez FAST, KOLAS ve IBAN'a geçiş sağlayan, sayılı elektronik para kuruluşlarından birisi olduklarını aktardı.

Çetin, "Entegrasyon süreçlerini ilk tamamlayan kuruluş olarak, yeni dönemin fintek sektörü için milat niteliğinde olduğu kanaatindeyiz. Elektronik para kuruluşlarının FAST, KOLAS, IBAN yapılarına dahil olması ile ilgili karar alan Merkez Bankamız önemli bir gelişmeye imkan sağladı." ifadelerini kullandı.

Geçen yılı hedefledikleri konumda tamamladıklarına dikkati çeken Çetin, faaliyetlerine başladıkları yılın ertesinde, ülkenin tüm şehirlerinde güçlü bir müşteri ağı oluşturduklarının altını çizdi.

Çetin, "Başta POS ürünlerimiz olmak üzere, kurum ödemeleri, para transferi, cüzdan ve diğer ürünlerimiz ile fintek sektörünün yeni kullanıcılarla tanışmasını sağladık. AndroidPOS, Yazar Kasa POS, AltınPOS, CepPOS, SanalPOS ürünlerimiz ile POS alanında tüm ürün türlerini müşterilerimize sunabilmekteyiz. Faiz oranlarının ve BKM takas oranlarındaki düzenli artış, 2023'te POS ürünleri açısından sıklıkla gündem oluşturdu." değerlendirmesinde bulundu.

- "Cüzdan ürünlerimiz için daha fazla talep ile karşılaşmaktayız"

AHL Pay Genel Müdürü Çetin, bireysel kullanıcılarına cüzdan sunabildikleri gibi ticari ve kurumsal müşterilerine de kurumsal cüzdan sunabildiklerini vurgulayarak, "Müşterilerimize IBAN sağlayabilmemiz dahilinde, cüzdan ürünlerimiz için daha fazla talep ile karşılaşmaktayız. 2023'te ilgi gören bir diğer ürünümüz olan BenimFaturam ile tüm faturaların taksitli ödenebilmesini sağlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Çetin, faiz artışlarının etkisinin yaşandığı, FAST, KOLAS ve IBAN ile tanışılan 2023 sonrasında bu yılın da sektör ve kuruluş için olumlu geçeceği kanaatinde olduğunu aktardı.

Bu yıl elektronik para kuruluşlarının bireysel ve tüzel kullanıcı sayılarında önemli artış yaşanacağını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"AHL Pay olarak bu yıl bireysel kullanıcılara daha fazla odaklanacağız. Cüzdan ürünümüzü ön ödemeli kartlarımızla güçlendireceğiz. Bugün itibarıyla Troy, Visa ve Mastercard üyesiyiz. Üç kart altyapısına da üye olan sayılı elektronik para kuruluşlarından birisiyiz. Ön ödemeli kart sektörünün daha yüksek kullanım sayılarına ve işlem hacimlerine ulaşmasında katkımızın olmasını amaçlıyoruz. Grubumuz bünyesinde görev alan Dünya Katılım şirketi ve aracı kurum ile ortak projelerimizin faaliyete geçeceği bu yılda, finansal ekosisteme yeni ürünlerimizi sunmayı hedefliyoruz."



Ekonomi 9.01.2024 12:14:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

2

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

3

TİKAV, "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

4

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

5

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

6

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

7

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

8

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

9

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

10

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi