Ahlat’ta ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ açılacak

Ahlat’ta ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ açılacak

Ahlat’ta ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ açılacak

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ proje toplantısı yapıldı.
Ahlat Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çoban, Müze Müdürü Mikail Ercek, Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Samet Adıyaman ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, projenin hayırlı olmasını temenni ederek, katılımcılara teşekkür etti.
Daha sonra Türk Halk Bilimi Araştırmacısı Nihat İnan ‘UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi ve Müzelenmesi’ kapsamında bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantı, katılımcıların genel değerlendirmesi ile gerçekleşen istişare oturumuyla devam etti. Toplantıda Ahlat’ın kültürel miraslarının korunması ve yaşatılması için ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ adı altında Bitlis Eren Üniversitesi, Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi ortak bir müze açma konusunda fikir birliğine varıldı. Projenin önümüzdeki süreçte hazırlanması ve ilgili kurumlarca değerlendirmesi üzerine çalışmalar başlatıldı.


Güncel 18.03.2021 13:45:37 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu