AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu, Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu, Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu, Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu

HATAY - Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis AK Parti Grubu, 2019 ve 2020 yıllarındaki bazı usulsüzlük, eksiklikler iddiasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Üyesi Mehmet Saruhan, Hatay Adliyesi önündeki basın açıklamasında, şunları kaydetti:

"2019 yılı Sayıştay raporu ve 2020 büyükşehir belediyesi denetim raporu için gereğinin yapılması meclis başkanlığına başvuruda bulunmuştuk. Bunun gereğinin yapılmasını talep etmiştik. Denetim raporunu 31 Mart itibariyle meclis başkanlığına teslim etmemize rağmen aradan geçen 5 aylık süre içerisinde büyükşehir belediye başkanı tarafından sorunlarla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığı için bizde yapmış olduğumuz çalışmaların gereği olarak, hazırladığımız raporda belirttiğimiz eksik hususların, noksanlıkların, suiistimallerin gereğinin yapılmasıyla ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız bu suç duyurusunda 2019 yılı Sayıştay raporunda belirtilen eksikliklerin ve noksanlıkların gereğinin yapılması ve yine 2020 yılı denetim raporunda belirtilen usulsüzlükler, eksiklikler, noksanlıklarla ilgili olarak sorumlu kişiler hakkında soruşturma yapılması ve cezalandırılmalarıyla ilgili suç duyurusu yer alıyor."

Saruhan, mahkemeden çıkacak her sonucu saygıyla karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.

Basın açıklamasında Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Üyesi Ramazan Alparslan ve AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Fatih Yüksel de bulundu.



Bölgeden 14.09.2021 15:58:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

2

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

3

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

4

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

5

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

6

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

7

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

8

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

9

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

10

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi