HATAY (AA) - AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç'un Samandag'daki orman yanginiyla alakali açiklamalarina iliskin, "CHP'li Öztunç'un burada maden sahasi kurulacagi, konut yapilacagi seklinde bir iddiasi var. Bu asla dogru degildir." dedi.
Yayman, Belen ilçesindeki bir çay bahçesinde AK Parti Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Haci Bayram Türkoglu, Sabahat Özgürsoy Çelik ve Hüseyin Sanverdi ile Il Baskani Mehmet Yeloglu'nun da katilimiyla düzenledigi basin toplantisinda, Samandag'daki orman yanginiyla ilgili açiklamalarda bulundu.
CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztünç'un Hatay'daki yanginla ilgili yaptigi açiklamalari asla kabul etmediklerini vurgulayan Yayman, sunlari kaydetti:
"Bu tipik bir CHP zihniyetidir. Anadolu'da 'köy yanar, gelin saçini tarar' diye güzel bir söz var. Yapilan basin açiklamasini bastan sona dinledik. Öztunç ve CHP Hatay milletvekilleriyle görüstüm. Biz orman yangininin basladigi andan itibaren oradaydik. Fakat burada ikinci bir Ekrem Imamoglu vakasiyla karsi karsiyayiz. Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, yangini söndürmek için davet bekliyormus. Bu suna benziyor. Herhangi bir toplumsal olayda emniyet müdürünün 'beni kimse çagirmadi' demesiyle es deger bir durumdur. Çünkü zaten HBB baskaninin görevi yangini söndürmek ve orada olmaktir."
Yayman, açiklamalarda amacini asan birtakim ifadelerin oldugunu, bunu tasvip etmediklerini belirterek bunlari Hatay'daki birlik ve beraberligi bozmaya yönelik bir çaba olarak gördüklerini aktardi.
- "Bölge acilen agaçlandirilacak"-
Genel Baskan Yardimcisi Öztunç'un iddialarinin gerçegi yansitmadiginin altini çizen Yayman, "Öztunç, 'Hatay Büyüksehir Belediye Baskani'ni çagirmadilar' diyor. Çünkü baskan Hatay'da degil. Kendisinin sosyal medya hesaplarina baktigimizda, kendisi yangin söndükten sonra Hatay'a geldi. Fakat sunu teslim etmek lazim. HBB itfaiye ekipleri oradaydi. Zaten orada olmasi gerekiyor. Burada orman yangini varken siyaset konusmak sakildir, dogru degildir. CHP'li Öztunç'un burada 'maden sahasi kurulacagi, konut yapilacagi' seklinde baska bir iddiasi var. Bu asla dogru degildir. Burasi Tarim ve Orman Bakani'miz Bekir Pakdemirli'nin ifade ettigi üzere acilen agaçlandirilacak, Hataylilarin orman varligi olarak teslim edilecektir." diye konustu.
Yayman, yangin üzerinden siyaset yapan CHP zihniyetini bir kez daha kinadiklarini söyledi.
Müdahaleye geç kalindigina dair iddialarin da gerçegi yansitmadigini ifade eden Yayman, söyle devam etti:
"Birakin bizlerin gayretini, çabasini, Bakan'imizin tam 93 saat konteynerde kalip burada olmasini dahi yok sayan bir zihniyete karsi sadece sunu söylüyoruz: 'Hadi bizi yok saydiniz, canlari pahasina çalisan orman isçilerinin hakkini teslim edeydiniz' diyoruz. Burada gerçekten asla kabul edilemez bir durum var. Müdahalede geç kalindigi yönünde iddia da var, bu da dogru degil."