Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, öğrencileri mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Öğrencileri tebrik eden Özkan, şunları kaydetti:

"Bugün emeklerinizin karşılığını almak ve insanlığa hizmet yolunda ilk adımınızı atıyorsunuz. Bir hekim olarak çok iyi biliyorum ki, hayatı kurtaran, sağlığı iyileştiren sadece tıbbi müdahale değil, o müdahaleye yüreğini katan kişinin vicdanı, özverisidir. Hemşirelik de bu özverili ve kutsal mesleklerin başında geliyor. Unutmayın, bir hemşirenin dokunuşu bazen en pahalı ilaçtan bile değerlidir. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz, umudunuz daim olsun."

Öğrencilere bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği bir çağda yaşadıklarını aktaran Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin aldığı güçlü eğitimle yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında görev yapabilecek donanıma sahip olduğunu vurguladı.

Öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmeleri yönünde önerilerde bulunan Özkan, bilimden şaşmamalarını, araştırmaya, üretime daima katkıda bulunmalarını tavsiye etti.

Konuşmaların ardından Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, mezunlara başarı belgelerini verdi.

Mezunların kep fırlatmasıyla sona eren törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yangın, dekan yardımcıları Prof. Dr. Öznur Körükcü, Doç. Dr. Ayşe Meydanlıoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.




Yurt Dünya 12.06.2025 16:08:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı