Akdeniz Üniversitesine 3 "engelsiz üniversite" ödülü

Akdeniz Üniversitesine 3

Akdeniz Üniversitesine 3 "engelsiz üniversite" ödülü

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan düzenlenen "Engelsiz Üniversite-2020" ödüllerinde 2 farkli kategoride 3 ödül kazandi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, "Engelsiz Üniversite-2020" ödüllerinde 116 üniversitenin 841 basvurusunu degerlendirildi.

Degerlendirme sonucunda Akdeniz Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ve Merkez Kampüs "Mekanda Erisilebilirlik" kategorisinde "Turuncu Bayrak" ödülü alirken, Merkez Kampüs ayrica "Sosyokültürel Faaliyetlerde Erisilebilirlik" kategorisinde ise "Mavi Bayrak" ödülünü layik görüldü.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda video konferans yoluyla gerçeklestirilen ödül töreni sonrasi Akdeniz Üniversitesi Rektörlügü'nde bayrak takdim töreni yapildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Engelli Ögrenci Biriminden Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker ve Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Emel Sardohan Yildirim ile ödül kazanan birimlerin yöneticilerine ödüllerini takdim etti.

Açiklamada, görüslerine yer verilen Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesinde ögrenim gören engelli ögrencilerin yüksekögrenim haklarindan etkin ve adil bir sekilde faydalanmalarini amaçladiklarini bildirdi.

Akdeniz Üniversitesinin erisilebilir ve engelsiz bir üniversite olma yolunda hizla ilerledigi bu dönemde akademik, sosyal ve kültürel alanlarda ögrencilere yönelik esit ve erisilebilir kosullarin olusturulmasindaki çalismalara hiz kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Özkan, sunlari ifade etti:

"Meslegim geregi engellilerin sosyal hayatta yasadiklari sikintilarin en yakin sahitlerinden biriyim. Yaptigimiz nakillerle onlarin sosyal hayata katilmalari için çaba sarf ediyor ve onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Bundan sonra da bu anlayisimizi üniversitemizin tüm birimlerinde uygulamaya çalisacagiz. Akdeniz Üniversitesinin kazanmis oldugu bu ödüller, yüksekögretim kurumlarindaki engelli bireylerin mekanlara, egitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erisimleri konusundaki hassasiyetlerinin degerlendirilmesi bakimindan alaninda en önemli ödüller arasinda yer almaktadir. Ödülleri kazanmamizda emegi geçen çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyorum."



Yurt Dünya 15.09.2020 12:28:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana merkezli "Ayar-3" operasyonlarında yakalanan 10 şüpheli tutuklandı

2

Adana ve çevre illerde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

3

Züccaciye sektörü, ihracatta dünyada ilk 5'e girmeyi hedefliyor

4

"Antik Perge"nin stadyum arenasındaki çalışmalar tamamlandı

5

Kemer Halk Eğitim Merkezi aşçıları uluslararası yarışmada 3. oldu

6

Kumluca Belediyespor, Beymelek Belediyespor'u mağlup etti

7

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunda 18 zanlı tutuklandı

8

Burdur'da bir kişiyi yaralayıp cüzdanını gasbeden zanlı tutuklandı

9

Hatay'da Gençlik Festivali'nde Gülden konser verdi

10

Mansur Yavaş'ın ağabeyi Burdur'da geçirdiği kazada yaralandı