Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar sürdürülüyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar sürdürülüyor

MERSIN (AA) - Mersin'de yapimi devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS), birinci güç ünitesi reaktör binasinin iç koruma kaplamasinin ikinci katinin montajinin tamamlandigi bildirildi.

Akkuyu Nükleer AS'den yapilan açiklamada, iç kaplamanin, güç ünitesinde radyoaktif maddelerin çevreye yayilmasini önleyen güvenlik sisteminin en önemli unsurlarindan birini olusturdugu belirtildi.

Dünyanin en güçlü paletli vinçlerinden birinin kullanildigi montaj islerinin ardindan reaktör binasinin yüksekligi 16,95 metreye çiktiginin aktarildigi açiklamada, iç kaplamanin toplamda üç katmandan ve kubbeden olusacagi, montaji tamamlandiktan sonra da sizdirmazlik açisindan test edilecegi bildirildi.

Açiklamada, diger insaat çalismalariyla ilgili sunlar kaydedildi:

"Ikinci ünitede reaktör binasinin ve türbin adasinin temellerine beton dökümü isleri tamamlaniyor. Üçüncü ünitenin insaat alaninda nükleer ada tesislerinin insasi için temel çukurunun hazirlik isleri kapsaminda delme ve kontrollü patlatma çalismalari planli bir sekilde yürütülüyor."

Açiklamada görüslerine yer verilen sirketin Genel Müdür Birinci Yardimcisi ve NGS Yapi Isleri Direktörü Sergey Butckikh, "Ikinci kat iç kaplamanin montajiyla ilk güç ünitesinin insaatinin tamamlanmasina bir adim daha yaklastik. Reaktör binasinin en büyük yapisal elemanlarindan biri olan ikinci katmaninin iç kaplamasinin kaldirilmasi ve montajinin basariyla tamamlanmasi, bizim için son derece önemli bir olay. Bir sonraki asamada, monte edilen yapinin demir donati isleri tamamlanacak, üzerine kalip yerlestirilerek beton dökülecek." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 1.07.2020 17:50:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da asayiş uygulamalarında yakalanan 20 zanlı tutuklandı

2

Mersin'de bir kadının öldürülmesiyle ilgili yakalanan zanlı tutuklandı

3

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, "Hayat Yeniden Vakfı"nın açılışına katıldı

4

Hatay'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

5

Mersin'de bir kadın evinde öldürülmüş halde bulundu

6

Arsuz'da kadın kursiyerler yıl sonu sergisi açtı

7

Serik'te resim ve el sanatları sergisi açıldı

8

Kozan'da kursiyerlerin yaptığı çalışmalar sergilendi

9

Hatay'da sokaktaki hurdalarda başlayan yangın apartmana ve otomobile sıçradı

10

Mersin'de tırlardan hırsızlık yaparken yakalanan 2 zanlı tutuklandı