Aksaray’da depremde hasar gören 3 okul mühürlendi

Aksaray’da depremde hasar gören 3 okul mühürlendi

Aksaray’da depremde hasar gören 3 okul mühürlendi

Aksaray’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra duvarlarında çatlaklar oluşan 3 ayrı okul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından mühürlenerek eğitim ve öğretime kapatıldı.
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından 20 Şubat’a kadar eğitim ve öğretime ara verilen Aksaray’da bugün öğrenciler eğitime başlarken, yaşanan depremde duvarlarında çatlaklar oluştuğu tespit edilen 1930 Gazi Paşa İlkokulu, 1981 Gazi Paşa İlkokulu ve Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kapıları mühürlenerek tedbir maksatlı eğitim ve öğretime kapatıldı. Bu okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler ise bölgede bulunan diğer okullara sevk edilirken öğrencilerin bir süre farklı okullarda eğitim öğretim göreceği öğrenildi. Öte yandan, duvarlarında çatlaklıklar oluşan okullar uzmanlar tarafından incelenerek gerekli çalışmalar yapılacak.
1930 Gazi Paşa İlkokulu yetkilileri tarafından velilere yapılan bilgilendirmede ise, "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24’de 7.6 büyüklüğünde birer deprem meydana gelmiştir. Deprem sonucu okulumuz duvarlarında daha önce olan çatlaklar netleşmiştir. Yetkili kurumların incelemesi sonucunda okulumuza ağır hasar raporu verilmiş olup okulumuz eğitim öğretime 20 Şubat 2023 Pazartesi günü Hamit Acar Ortaokulunda sabah ve öğlen grubu şeklinde devam edecektir" denildi.


Yurt Dünya 20.02.2023 14:48:27 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

2

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

4

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

5

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

6

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

7

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

8

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor

9

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

10

Hatay'da çizgili sırtlan ve dağ ceylanı fotokapanla görüntülendi