Aktürk`ten engelilere iftar yemeği

Aktürk`ten engelilere iftar yemeği

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk; Osmaniye de yaşayan bütün engelli gruplarını ve temsil edildikleri dernek yöneticilerini iftarda buluşturdu.İftar yemeğine Mahalle muhtarları, Engelli Derneklerinin başkan ve yöneticileri, engelliler ve ailelerinin yanısıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Oldukça kalabalık bir ortamda gerçekleşen yemek sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Mimar Haydar Aktürk ?Osmaniye de engellilere yönelik çok sayıda yapılması gereken ancak göz ardı edilen uygulama var, varolan uygulamalar da işlevsel olmadıkları için amaca hizmet etmenin dışında göstermelik olarak bulunuyorlar, amacımız engelli yurttaşlarımızı toplumda üretken birer birey olarak değerlendirmek ve onlarında bu toplumun asli unsurları olduklarını göstermektir.? dedi.

Çok sayıda misafirin katıldığı iftar yemeği oldukça duygusal anlara sahne oldu. Bütün konuklarla tek tek ilgilenen Mimar Haydar Aktürk ve eşi Zahide Aktürk?ün çocuklara ilgisi gözlerden kaçmadı. Davete katılan engellilerle yaptığımız görüşmede ?Haydar Aktürk yıllardır engelli hakları için inanılmaz mücadeleler verdi. Bütün engellilerin hem abisi hem dert kapısı oldu. Ne zaman bir sıkıntımız olsa ilk önce Haydar Aktürk e gittik, o da gece demedi gündüz demedi bizim için emek verdi. Mimar Haydar Aktürk?ün Osmaniye için bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı Osmaniyelilerin bu defa iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz? dediler.

Bazı zihinsel engellilerin haklarının korunması için kurulan dernek başkanları ise Belediye Başkanı Kadir Kara?nın verdiği iftara davet edilmemelerine çok üzüldüklerini belirttiler.

İftar yemeğinin ardından vatandaşlarla sohpet eden Mimar Haydar Aktürk ?Bu akşam buraya gelerek bizleri onurlandırdınız. İnşallah gelecek sene başkanlığımız döneminde de sorunları çözülmüş , daha yaşanabilir bir Osmaniye de yine birlikte iftar yaparız. Allah hepinizden razı olsun ? dedi.

Engelli Derneklerinin başkanları ise tek tek Mimar Haydar Aktürk?e teşekkür ettiler.



Güncel 25.10.2016 05:02:54 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi