Al: İnsanların zulüm gördüğü yerlerin bulunması kaygı vericidir

Al: İnsanların zulüm gördüğü yerlerin bulunması kaygı vericidir

Osmaniye Valisi Kerem Al, insan hakları alanında zaman içinde kaydedilen gelişmelerin uluslararası toplum için övünç kaynağı olduğunu belirterek, ?Bugün dünyada en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkına saygı duyulmayan ve insanların zulüm gördüğü yerlerin bulunması kaygı vericidir.? Dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Al, temel hak ve özgürlükler alanında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen ve tüm insanlık için referans haline gelen İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin kabul edilmesinin 66. Yıldönümünün kutlandığını söyledi.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Vali Al, ?BM?nin kurucu üyesi olarak, söz konusu Beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Devletimiz; ?insanı yaşat ki devlet yaşasın? düsturuyla bir yandan vatandaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri genişletmek için reformlar yaparken diğer taraftan da tüm dünyada insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması için büyük gayret göstermektedir. İnsan hakları alanında taraf olduğumuz temel uluslararası insan hakları sözleşmeleri, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanabilmesi amacıyla ülkemizde gerçekleştirilen kapsamlı reformlara temel oluşturmaktadır? Dedi.

TÜRKİYE?DE BÜYÜK REFORMLAR YAPILDI

İnsan hakları konusunda Türkiye?de büyük reformların yapıldığını belirten Vali Al şöyle devam etti:

?Ekonomik ve sosyal hakların yanı sıra siyasi ve kültürel hakların korunması ve geliştirilmesi, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesi, kadın-erkek eşitliği ve çocuk haklarının benimsenmesi, engellilerin ve göçmenlerin haklarının garanti altına alınmasına dair kural ve değerler gibi konularda ülkemizde büyük reformlar yapılmıştır. İnsan hakları alanında zaman içinde kaydedilen gelişmeler uluslararası toplum için övünç kaynağı iken, bugün dünyada en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkına saygı duyulmayan ve insanların zulüm gördüğü yerlerin bulunması kaygı vericidir.  İlimizde tüm vatandaşlarımızın, korku ve tedirginlik duymadan, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, mutluluk ve güven içinde yaşamaları en büyük arzumuzdur ve bu doğrultuda yoğun bir çaba gösterilmektedir. Türk halkının tarihi ve manevi dokusunda var olan insana saygı, başkasının hakkına, hukukuna hürmet duygusu, insan hakları alanındaki reformlarımızın günlük hayata geçirilmesini kolaylaştırmaktadır. İnsan hakları demek eşit, onurlu ve özgür yaşamak demektir. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle, Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, herkese insan hak ve özgürlüklerine saygılı, huzurlu bir gelecek diliyorum.?

Haber:İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 25.10.2016 04:54:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı