Albaraka Türk'ten, Albaraka Garaj girişimlerinden Vomsis’e 700 bin TL yatırım

Albaraka Türk

Albaraka Türk'ten, Albaraka Garaj girişimlerinden Vomsis’e 700 bin TL yatırım

ISTANBUL (AA) - Albaraka Türk'ün yüzde 100 istiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafindan kurulan Albaraka Fintech Girisim Sermayesi Yatirim Fonu (FGSYF), Albaraka Garaj girisimlerinden Vomsis’e 700 bin TL tutarinda yatirimda bulunacak

Albaraka Türk'ten yapilan açiklamaya göre, katilim bankasi, pandemi sürecine ragmen girisimcilik ekosistemini desteklemeye ve onlara katki sunmaya devam ediyor.

Bankanin yüzde 100 istiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafindan kurulan Albaraka Fintech Girisim Sermayesi Yatirim Fonu (FGSYF), bu kez Albaraka Garaj girisimlerinden Vomsis’e 700 bin TL tutarinda yatirimda bulunacak. 2019’dan bu yana 5. kez Garaj girisimcilerine destek olan fonun, bugüne kadarki toplam yatirim tutari 4 milyon TL’ye ulasti.

Albaraka Genel Müdürü Meliksah Utku, Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer, Vomsis Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kayretli ve Vomsis Teknolojiden Sorumlu Üst Yöneticisi (CTO) Ramazan Uç’un katilimiyla bankanin genel müdürlügünde imza töreni gerçeklestirildi.


-“Startuplar önemli rol üstlenmeye devam edecek”


Açiklamada görüslerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Meliksah Utku, küresel çapta yasanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginin getirdigi birçok olumsuzluga ragmen start-uplari desteklemeye devam ettiklerini bildirdi.

Utku, sunlari kaydetti:

“Girisimcilik ekosistemimizi güçlendirmeye ve bu alanda yatirim yapmaya devam ediyoruz. Içinden geçtigimiz pandemi sürecine ragmen start uplari desteklemeyi sürdürüyoruz. Bu tür zorlayici süreçlerden çikista start up’larin önemli bir rol üstlenecegini ve çözüm noktasinda tüm dünyayi farkli bir yere tasiyacagina inaniyoruz. Bu nedenle de girisimcilere gerek kuluçka merkezimizle gerekse Girisim Sermayesi Yatirim Fonlarimizla destek olmaya devam edecegiz.”

Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise, “Fintech GSYF bünyesinde Albaraka ekosisteminde yer alan Garaj mezunu girisimcileri desteklemeye devam ediyoruz. Yatirim yaptigimiz sirketlerin çok daha iyi isler yapacagina inaniyoruz. Vomsis ile birlikte 5. Yatirimimizi gerçeklestirmis olmaktan dolayi mutluyuz. Önümüzdeki günlerde girisimcilik ekosistemi için heyecan verici haberler vermek için hazirliklarimiz devam ediyor. Lansmanini yapacagimiz yeni fonlarimizla birlikte çalismalarimizi sürdürecegiz.” ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, yatirim alan Vomsis, tüm banka hesaplarinin güvenli bir sekilde tek bir ekrandan takip edilmesini saglayan akilli banka asistani uygulamasidir. Uygulama sayesinde her bankaya tek tek girmek yerine tek bir ekran üzerinden bütün hesaplar anlik olarak kontrol ve takip edilebiliyor. Ayrica kredi karti ve taahhüt gerektirmiyor ve hiçbir sekilde banka hesap bilgisi ve sifre talep edilmiyor. Yüksek veri güvenligi, zaman avantajinin yani sira her yerden ve her cihazdan erisim imkani sagliyor.




Politika 18.06.2020 13:33:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

3

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

4

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

5

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

6

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

7

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

8

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

10

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı