ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanligi, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi ile SunExpress is birliginde, Güvenli Turizm Sertifika Programi, Almanya'nin önde gelen turizm acentelerine tanitildi.
Antalya'nin Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Cornelia Diamond Otel'in golf sahasinda, turizm seyahat acenteleri ve gazetecilerden olusan 34 kisilik gruba yönelik program düzenlendi. Burada misafirlere, golf sahalarinda uygulanan tedbirler anlatildi.
Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya, AA muhabirine, Almanya'nin seçkin seyahat acentelerinin, Türkiye'de gerçeklestirilen program kapsaminda golf kulübünü ziyarete geldigini söyledi.
Misafirlerin, güvenli turizm anlaminda alinan önlemlerin yeterliligi konusunda ikna oldugunu belirten Alkaya, söyle konustu:
"Antalya'nin mutlu tatiller için hazir oldugunu ve güvenlik anlaminda hiçbir eksiginin kalmadigini anlatmak gerekiyor. Bütün önlemlerimizi yakinen gördüler. Simdi bunu ülkelerinde anlatmalarini, kamuoyunu ikna etmelerini bekliyoruz."
Alkaya, basta Almanya olmak üzere Avrupa Birligi ülkelerinden, Rusya'dan gelecek turistleri agirlamak için hazir beklediklerini kaydetti.
- "Türkiye'ye gelmek istiyorlarsa endise etmesinler"
Almanya'da faaliyet gösteren Matrix Golf Reisen Acentesi Genel Direktörü Ugur Akça da organizasyonu olumlu bulduklarini söyledi.
Antalya Havalimani'ndaki önlemleri hiçbir ülkede görmedigini belirten Akça, tedbirlerin A'dan Z'ye dört dörtlük alindigini ifade etti.
Oteldeki önlemlerin de çok iyi oldugunu vurgulayan Akça, sözlerini söyle sürdürdü:
"Bu grup baska organizasyonlara da katilip onlari da degerlendirdi. Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke oldugunu düsünüyorum. Dünyanin her yerine yayilmis bir pandemi söz konusu ama turistik yer destinasyonlarini karsilastirdigimiz zaman Türkiye'nin asagi kalir yeri olmadigini düsünüyorum. Yurt disindan turistlere tavsiyem, Türkiye'ye gelin. Türkiye gelinmeyecek bir ülke degil. Türkiye’ye gelmek istiyorlarsa asla endise etmesinler."
Almanya'da faaliyet gösteren My Travel Company Acentesi Genel Direktörü Christine Basak-Lewin ise Türkiye'de kendisini çok güvende hissettigini dile getirdi.
Her seyin güzel organize edildigine dikkati çeken Basak-Lewin, "Her yerde kurallara uymak için isaretler var. Tedbirlerden olumlu etkilendim. Almanya'ya döndügümde kesinlikle müsterilerimize 'Hiç tereddütsüz Türkiye'ye seyahat edebilirsiniz.' diyecegim. Kendinizi çok güvende hissedebilirsiniz." seklinde konustu.
Basak-Lewin, Türkiye'nin diger Avrupa ülkelerine göre çok daha iyi hazirliklar yaptigini kaydetti.
SunExpress Antalya Satis Müdürü Murat Hatipoglu ise organizasyonla ilgili bilgi paylasiminda bulundu.