Almanya seyahat profesyonelleri Antalya'da ağırlanıyor

Almanya seyahat profesyonelleri Antalya

Almanya seyahat profesyonelleri Antalya'da ağırlanıyor

ANTALYA (AA) - Almanya'nin önde gelen tur operatörlerini temsilen Almanya'nin farkli kentlerinden Antalya'ya gelen seyahat profesyonelleri, kentte alinan önlemler ve turistik tesislerin tanitimi için düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi ile SunExpress isbirliginde, Güvenli Turizm Sertifika Programinin tanitimi amaciyla Alman seyahat profesyonelleri Antalya'ya geldi.

Organizasyona katilan seyahat profesyonelleri kent gezisinde Antalya'da alinan önlemleri ve turistik tesisleri yerinde deneyimleme imkani buldu.

Geziye katilan Alman sektör temsilcileri, güvenli turizm sertifikasi programinin Antalya'daki uygulamalari hakkinda bilgi sahibi oldu. Katilimcilar, bir otelde organize edilen aksam yemeginde de bulustu.

Burada, sunum yapan Fraport TAV Genel Müdürü Bilgihan Yilmaz, Antalya Havalimaninda alinan önlemlere iliskin katilimcilara bilgi verdi.

Etkinlikte konusan Kültür ve Turizm Bakanligi Tanitma Genel Müdürü Timuçin Güler de amaçlarinin Türkiye'nin saglikli turizm adi altinda baslattigi programin tüm detaylarinin görülmesi oldugunu ifade etti.

Havalimanindan otellere kadar devam eden sürecin turizm profesyonelleri tarafindan deneyimlenmesini istediklerine vurgu yapan Güler, sunlari kaydetti:

"Artik bildiginiz gibi sertifikasyon zorunlu hale geldi. Dolayisiyla 50 oda ve üzerinde faaliyet gösteren tesislerde sertifika zorunlulugumuz var. Tüm süreci deneyimlemelerini istedik. Bir öncesini Izmir'de gerçeklestirmistik. Simdi de Antalya'da gerçeklestiriyoruz. Ilk intibalar çok olumlu. Özellikle Izmir'deki geziden çok memnun oldular. Türkiye'nin aldigi tedbirlerin çok farkindalar. Disarida böyle tedbirlerle karsilasmadiklarini kendileri de belirtiyorlar."

- "SunExpress olarak Türk turizminin her zaman yaninda olduk"

SunExpress Üst Yönetici (CEO) Yardimcisi Ahmet Çaliskan ise normallesme sürecine bagli olarak, Türkiye'nin 1 Haziran'da iç hat, 10 Haziran'da da dis hat uçus yasagini kaldirmasiyla Antalya'dan hem iç hem dis hatlarda uçus düzenleyen ilk havayolu olduklarini hatirlatti.

Antalya'yi ana tasiyicisi olarak, iç hatlarda 9, dis hatlarda ise seyahat uyarilari nedeniyle 29 kente bagladiklarina deginen Çaliskan, "Ülkelerin uyguladigi seyahat yasaklari kaldirildikça destinasyon ve sefer sayisini artiracagiz. SunExpress olarak Türk turizminin ve Antalya'nin her zaman yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz." diye konustu.




Yurt Dünya 23.07.2020 22:55:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

2

Mersin'de "Gençlik Koşusu" düzenledi

3

Adana'da devrilen otomobilde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı

4

Alanya'da duvara çarpıp yanan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti

5

Burdur Gölü'nün kenarında "Gül Yolu" projesi başlatıldı

6

Kahramanmaraş'ta Gazze yararına kermes düzenledi

7

Adana'da otomobille hafif ticari aracın çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı

8

Dünyada rahim nakilleri "Özkan tekniği" ile yapılıyor

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten 19 Mayıs mesajı

10

Kahramanmaraş UMKE ekibi arama kurtarma tatbikatı yaptı